Wat worden de gratis Xbox Games with Gold van september 2021?

Article
dinsdag, 24 augustus 2021 om 14:30
groundedf1629811321
De line-up van gratis Xbox Games with Gold is niet altijd even spectaculair. Logisch ook, want met Xbox Game Pass heb je honderden gratis games tot je beschikking. Toch is het tijd voor die ene knaller vanuit Xbox. Wij doen een voorspelling wat de gratis Xbox Games with Gold voor september 2021 worden.

Grounded

Xbox heeft al een tijdje de komende game Grounded in een soort bèta staan. De game laat je in de huid van een wel heel klein mens kruipen die in een, dus enorme, wereld moet zien te overleven. Wezens als mieren, spinnen en kevers zijn in de game je vijanden en samenwerken is de sleutel tot succes. De game laat je daarbij een hele eigen basis maken die jij en maximaal drie anderen kunnen uitrusten met verdediging tegen de insecten. Ook kun je wapens maken van tuingereedschap om jezelf in en om je basis te beschermen en zo steeds sterker te worden.
Wij verwachten dat Xbox komt met een verrassing in de vorm van een definitieve releasedatum én een debuut voor Xbox Games with Gold, waar de game dan geheel gratis zal zijn met misschien wat bonussen. Het zou voor Grounded een ideale marketingstunt zijn!
masterchieff1595324732

Halo: The Master Chief Collection

Als we één game verwachten te zien de komende weken, dan is dat Halo Infinite wel. Gamescom staat voor de deur en dat betekent verse beelden van talloze games. Xbox komt volgens ons onderbuikgevoel met een toffe verrassing in aanloop naar de release van Halo Infinite en dan wel in de vorm van The Master Chief Collection. Deze collectie bundelt niet een of twee, maar maar liefst zes (!) Halo games.
Ga aan de slag met Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4 en ontdek alles over Mater Chief als je dat nog niet wist. Ook als je de reis van Master Chief al kan dromen zijn deze games natuurlijk welkom als gratis Games with Gold voor september 2021. Niet alleen voor het verhaal, maar ook vanwege de ontzettend toffe multiplayer modi die de games hebben.
minecraft dungeonsf1588343282

Minecraft Dungeons

Minecraft kennen we allemaal wel, maar Minecraft Dungeons is hele andere koek. Niet langer meer hakken we semi-doelloos erop los en bouwen we enorme forten in een blokkerige wereld, maar we mogen echt op avontuur in kerkers vol gespuis. Minecraft Dungeons kent een waar dungeon crawler avontuur waarin je telkens weer sterker wordt naarmate je vordert. De game is uitgekomen voor verschillende platformen, maar komt enorm goed tot zijn recht op de Xbox consoles. De game is daarbij geschikt voor de kids, maar met genoeg uitdaging voor volwassenen. Reden te meer om de game gratis te maken als onderdeel van de Xbox Games with Gold voor september 2021!
apps3850571220804959101191f1577133421

Far Cry 3

Ubisoft en Microsoft zijn over wel vaker hand in hand te vinden als het aankomt op gratis Xbox Games with Gold. In september 2021 verwachten wij ook wee een soort samenwerking tussen de twee, waarbij we Far Cry 3 voorgeschoteld krijgen. Far Cry 3 heeft ooit een remaster gekregen voor de Xbox One en die versie verwachten we terug te zien in de line-up van komende maand. De reden is natuurlijk de aankomende release van Far Cry 6 in oktober.
Far Cry 3 neemt je mee naar een eiland zonder grenzen of regels: Rook Island. Alles kan en mag er. Geweld en marteling zijn aan de orde van de dag, maar er liggen bloedige geheimen te wachten om ontdekt te worden. Om deze geheimen te ontdekken het eiland te overleven moet je je vijanden te slim af zijn en geschifte Vaas Montenegro af zien te troeven. Die klus is alleen lastiger dan je zou denken. Gelukkig heb je een flink arsenaal aan wapens om je een handje te helpen in deze shooter.