Na The Witcher schittert Henry Cavill nu in remake van fantasyfilm

News
maandag, 30 oktober 2023 om 11:00
the witcher 1f1575477189
De fantasyfilm Highlander (1986) krijgt een reboot. Het is nu officieel aangekondigd dat voormalig Superman- en The Witcher-acteur Henry Cavill hierin de hoofdrol gaat spelen.
Highlander, de iconische fantasyfilm uit 1986, staat dus op het punt om een opmerkelijke terugkeer te maken met Henry Cavill, de veelgeprezen acteur bekend van zijn rollen als Geralt in The Witcher en Superman in de DC Extended Universe. Deze aankondiging bevestigt Cavill als de hoofdrolspeler in de aankomende reboot, geregisseerd door Chad Stahelski, vooral bekend van zijn werk aan de actierijke John Wick-films. De productie van deze langverwachte remake staat gepland om in 2024 van start te gaan. Dat meldt Deadline.
De oorspronkelijke Highlander, een film die in de jaren 80 werd gelanceerd, genoot van immense populariteit en bood een verhaal met mystiek en spanning. Het plot draait om een groep onsterfelijke krijgers die een epische strijd van leven en dood voerden, met als decor de straten van New York. De film kreeg niet alleen lovende kritieken, maar wist ook een trouwe groep fans te verzamelen, wat resulteerde in maar liefst vier vervolgfilms en een televisieserie.
De originele cast van Highlander omvatte grote namen zoals Christopher Lambert, Sean Connery en Clancy Brown, die elk bijdroegen aan de unieke charme van de film. Hun vertolkingen hebben veel bijgedragen aan de positieve ontvangst van Highlander.

Nieuwe blik op het verhaal

De aankomende Highlander reboot belooft niet alleen een eerbetoon te worden aan het origineel, maar ook een kans om het verhaal opnieuw te verkennen met Cavill als het hoofdpersonage, wat naar verwachting een nieuwe generatie fans zal aanspreken, net zoals het destijds deed. Met de hand van Stahelski als regisseur en Cavill's veelzijdige acteertalent in de hoofdrol, heeft deze film alles in zich om een nieuw tijdperk aan fantasyfilms in te luiden.
De trailer van de originele film, Highlander (1986):