Betere beveiliging voor WhatsApp back-ups

News
maandag, 13 september 2021 om 12:00
whatsappf1631522124
WhatsApp meldt in een bericht dat ze met nieuwe functie komen, waardoor het mogelijk wordt voor gebruikers om hun back-ups beter te beveiligen.
Door de nieuwe functie kunnen gebruikers een eigen wachtwoord aanmaken om hun back-ups beter te beveiligen. Voorheen maakte WhatsApp dit wachtwoord zelf aan. De back-up werd vervolgens dan opgeslagen voor Android-telefoons op de Google Drive en voor Apple iPhones op de iCloud.
Door zelf een wachtwoord aan te maken worden je gesprekken niet meer gedeeld met andere bedrijven. Je krijgt een eigen soort Cloud waar de gesprekken in worden opgeslagen. Hoewel Google en Apple alleen maar mogen kijken in je back-up als je er expliciet toestemming voor geeft, is het toch veiliger om de back-up los te hebben van deze grote bedrijven.
Wanneer een gebruiker een beveiligde back-up maakt worden alle voorgaande versies gewist, zodat ook oudere versies niet in kunnen worden gezien door bedrijven.

Geen wachtwoorden vergeten met nieuwe WhatsApp back-ups

Gebruikers van de functie moeten niet slordig zijn met het kiezen van een wachtwoord. Als je gebruik maakt van die nieuwe functie moet je je wachtwoord niet vergeten, want dan kan je niet meer bij de Cloud waar de back-up in is opgeslagen. WhatsApp kan het niet voor je terughalen.
Het blijft wel mogelijk voor WhatsApp om gerapporteerde berichten te zien om te beoordelen. De mensen die dit beoordelen hebben dan wel alleen toegang tot een paar berichten en niet de hele chat geschiedenis. De nieuwe functie zal beschikbaar zijn op alle smartphones.

Populair Nieuws