Update - Ziggo storing geeft internetproblemen

News
woensdag, 07 december 2022 om 16:58
storingf1623744697
Als je Ziggo-klant bent, kan het zijn dat je niet helemaal soepel kunt internetten. Er is namelijk een storing bij de internetprovider. Veel details zijn er helaas niet.

Update - Meldingen storing nemen af

De storing lijkt grotendeels voorbij. Het aantal meldingen zat rond 17.00 op ruim 2800, maar een klein halfuur later zat alles al weer bijna op een normaal nivea. Alles bij elkaar heeft de storing gelukkig niet veel langer geduurd dan een uur.

Oorspronkelijk bericht

Er is momenteel een storing bij de internetprovider Ziggo. Er wordt veel melding van gemaakt bij Allestoringen. Sinds ongeveer 16.30 schieten de meldingen in rap tempo omhoog. De teller staat ten tijde van dit schrijven op ruim 2000. Er is nog geen sprake van een daling.
Er lijken vooral problemen te zijn met het internet en met TV. Over telefonie zijn veel minder klachten. Intussen is er op Twitter ook te zien dat er problemen zijn met de Ziggo App, al zou het kunnen dat deze losstaan van de huidige storing.

Is Ziggo op de hoogste van de storing?

Vooralsnog is het niet duidelijk wat precies de oorzaak is van de huidige storing bij Ziggo. Via het webcare Twitter-account van het bedrijf zijn verschillende Tweets te zien van mensen die in de afgelopen paar uur klachten hebben gehad. Veel berichten die direct verband lijken te houden met de piek die op dit moment op Allestoringen zichtbaar is, zijn er helaas niet. Het is dan ook onduidelijk of Ziggo al op de hoogte is van de problemen.
Mocht je zelf last hebben van internetproblemen, dan is Ziggo dus onder meer bereikbaar via Twitter. Er is ook een special webpagina waarop je aan de hand van je postcode en huisnummer kunt controleren of er een storing of werkzaamheden bekend zijn. Of er nu snel een oplossing komt is even afwachten.