Eerste trailer Ford v Ferrari met Christian Bale en Matt Damon uitgebracht

  20th Century Fox heeft de eerste Ford v Ferrari trailer uitgebracht. De film gaat over de strijd tussen Ford en Ferrari om de winst van de 24 Hours of Le Mans in 1966. De hoofdrollen Carroll Shelby en Ken Miles worden gespeeld door Christian Bale en Matt Damon. Het waargebeurde verhaal komt op 15 november uit in de VS.

  Ford v Ferrari wordt in Nederland uitgebracht onder de naam ‘Le Mans ‘66’. Dit slaat natuurlijk op de 24 Hours of Le Mans die in de film centraal staat. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de film in Nederland zal verschijnen.

  Waar gaat Ford v Ferrari over?

  In de film volgen we het leven van Carroll Shelby (Matt Damon, bekend van The Martian) en Ken Miles (Christian Bale, bekend van The Dark Knight). Miles is een formule 1-coureur die samen met Carroll Shelby en zijn team van auto-ontwerpers de opdracht heeft gekregen om de Ford GT40 te ontwikkelen. Het doel is om met deze nieuwe auto Ferrari de baas te zijn tijdens de 24 Hours of Le Mans in 1966.

  Ford v Ferrari wordt door James Mangold geproduceerd. Mangold is bekend van zijn films Logan en Girl, Interrupted. Eerdere opties voor de hoofdrollen waren Tom Cruise en Brad Pitt, maar dit idee ging niet door.

  Ford v Ferrari trailer

  Wat is er allemaal in de eerste Ford v Ferrari trailer te zien?

  In de twee en een halve minuut durende trailer is te zien hoe Lee Lacocca, gespeeld door Jon Bernthal van The Punisher, aan Carroll Shelby verteld dat Henry Ford II het plan heeft om de beste raceauto aller tijden te creëren. Vervolgens gaat hij samen met de baldadige coureur Ken Miles aan de slag.

  In de trailer worden vooral veel beelden getoond van spectaculaire race actie in een sfeervol jaren '60 stijl. Gierende banden, crashende auto’s en vooral veel snelheid. Voor fans van het racegenre is dit zeker een film om in de gaten te houden. In de VS staat de film dus in de planning voor 15 november, maar voor een Nederlandse release is er nog geen informatie bekend. Waarschijnlijk zal dit rond dezelfde tijd zijn. Ford v Ferrari is een waargebeurd verhaal.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.