iMac Pro release mogelijk al in 2023

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 17:00
De iMac is natuurlijk al een tijdje op de markt, maar de nieuwe grotere en krachtigere versie van de Apple PC is nog steeds in ontwikkeling. Nu zijn er geruchten over wanneer dat de nieuwe iMac Pro zou moeten uitkomen.
Volgens de geruchtenmolen zou de nieuwe iMac Pro een Apple Silicon M3 chip gaan krijgen en een 27-inch scherm bevatten. De bronnen over wanneer de nieuwe iMac Pro moet uitkomen zijn het niet met elkaar eens, maar ze hebben één ding in het gemeen, ze zeggen allemaal 2023.
In een update van Power On door Mark Gurman is het duidelijk geworden dat Apple al werkt aan de M3-chip, een nog krachtigere chip die nieuwe iMac en Macbooks zou gaan ondersteunen. Gurman zegt dat Apple actief werkt aan de nieuwe modellen en dat zou heel goed kunnen kloppen.
Ook zouden de iPads van Apple een upgrade gaan krijgen en die zouden ook gaan overstappen naar een nieuwe chip. De iPad Pro zou een M2 chip moeten gaan krijgen, later dit jaar. Ook zouden iPads 5G krijgen en een USB-C poort.

Geen Intel meer voor Apple

Eerder in maart 2021 stopte Apple met de iMac Pro 27-inch waarin Intel chips zaten. Deze moet vervangen worden door nieuwe modellen die gebruik maken van Apple's eigen silicon chip, maar die zijn nog steeds niet uit.
Er zijn wel 24-inch iMac modellen die de nieuwe silicon chips al bevatten, maar dit is nog wel de M1-chip variant. Recent zijn er nieuwe MacBook Pro-modellen verschenen met de M2-chip van Apple. De MacBook Air zal binnenkort dezelfde chip krijgen.

Populair Nieuws