Voormalig Mass Effect-regisseur maakt nieuwe sci-fi game

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 10:30
2022 03 22 humanoid studiosf1647938548
De Mass Effect-reeks is misschien wel één van de belangrijkste sci-fi game franchises ooit. Nu maakt Casey Hudson, de voormalig General Manager van BioWare, een nieuwe sci-fi game. De game wordt het debuut van zijn nieuwe studio Humanoid Studios.
Op de website van Humanoid Studios is het één en ander verschenen rondom een nieuwe game die de studio maakt. Er is nog weinig bekend over deze game, maar hij wordt gemaakt door wat veteranen in de game-industrie. Zo is studio-hoofd Casey Hudson bekend als regisseur van de Mass Effect-trilogie.
De nieuwe game wordt omschreven als een multiplatform AAA-game. Over het verhaal van de game is nog weinig bekend, afgezien dat het sci-fi is. Wel wordt het een ‘karaktergereven’ verhaal genoemd. Op de site van de studio is wat concept art te zien.

Nog veel werk voor Humanoid Studios

Voorlopig hoeven we waarschijnlijk geen groot nieuws over deze nieuwe game te verwachten. Het lijkt erop dat het project nog vroeg in ontwikkeling is. Dat is ook geen wonder, aangezien Humanoid Studios nog maar krap een jaar geleden is opgericht.
Er staan ook nog heel wat vacatures open bij de studio. Dat hoeft doorgaans niet veel te betekenen over de vordering van een game. Toch zal het bij zo’n jonge studio en voor een nog naamloze game gaan om posities die nog niet eerder vervuld zijn.
Exacte platforms voor de game zijn nog niet bekend. Multiplatform suggereert meestal minstens Xbox, PlayStation en PC, maar het moet blijken hoe de console-markt eruit ziet wanneer de game uitkomt.