Game of Thrones-schrijver had geen rol in einde van de serie

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 14:00
Later deze maand begint de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. Veel fans zijn het controversiële einde van Game of Thrones alleen nog lang niet vergeten. Het blijkt dat bedenker George R.R. Martin maar weinig te maken had met de afloop van de serie.
Game of Thrones was geruime tijd één van de grootste series op tv. Maar in latere seizoenen vonden veel fans dat de serie wat tegen begon te vallen. Het einde kon al helemaal op weinig waardering rekenen.
George R.R. Martin laat nu tegenover The New York Times (via TVLine) weten dat hij maar weinig met dat einde te maken had. In de eerste vier seizoenen had hij een belangrijke creatieve rol en adviseerde hij bij zowel de scripts als de casting. Maar naar eigen zeggen was hij bij seizoen 5 en 6 een stuk minder betrokken en bij seizoen 7 en 8 zo goed als “out of the loop”.
Het is niet bekend waarom Martins betrokkenheid zo sterk is afgenomen. Martin weet het zelf ook niet. Voor het antwoord op die vraag moeten we volgens hem bij showrunners David Benioff en D.B. Weiss zijn. Dat duo werkt overigens niet aan House of the Dragon.

George R.R. Martin weer nauw betrokken bij House of the Dragon

Voor House of the Dragon is George R. R. Martin weer aan boord. HBO-baas Casey Bloys zegt tegen The New York Times dat Martin heel waardevol is geweest in het proces van House of the Dragon. Bloys kan het zich niet voorstellen om een Game of Thrones-gerelateerde serie te maken waar Martin niet in geloofde of niet achter zou staan.