Horizon Zero Dawn 2 brengt grotere map en co-op volgens geruchten

  Er gaan geruchten rond dat Sony en Nederlandse studio Guerrilla Games grootse plannen hebben met aankomende titels in de Horizon franchise. Zo zou niet alleen Horizon Zero Dawn 2 op de planning staan, maar komt er wellicht ook een derde deel.

  Volgens meerdere bronnen van Video Games Chronicle (VGC) is er groen licht gegeven voor een trilogie van Horizon games. Zero Dawn kwam in 2017 uit en is inmiddels een van de bestverkochte PlayStation 4 games tot nu toe met ongeveer 10 miljoen verkochte exemplaren. Wegens het succes van de release zouden de plannen voor een volgend deel in werking zijn gezet.

  Horizon Zero Dawn 2 wordt nog groter

  Het vervolg, dat Horizon Zero Dawn 2 wordt genoemd, zou al kort na de succesvolle launch van Zero Dawn in ontwikkeling zijn gegaan. Dit melden bronnen aan VGC. Zero Dawn 2 zou een gigantische wereld bevatten die groter is dan die van zijn voorganger en spelers zouden meer vrijheid hebben om te verkennen. Verder zouden er ook plannen zijn voor een co-op modus die wellicht via het hoofdverhaal of als aparte modus uitgebracht wordt. Zero Dawn 2 zou eerst voor een PlayStation 4 release in de planning hebben gestaan, maar inmiddels zijn deze plannen veranderd en zou de game op de PlayStation 5 uit moeten komen.

  Guerrilla zou zelfs plannen hebben om een co-op preview uit te brengen. De voortgang hiervan zou worden meegenomen naar een volledige versie van Zero Dawn 2. VGC meldt dat het niet zeker is dat deze plannen nog steeds werkelijkheid worden. Sony zou wel positief geweest zijn over het implementeren van een online functie.

  PlayStation 5 tweet

  Geruchten voor een nieuwe Horizon Zero Dawn game gingen al eerder deze week rond. Ontwikkelaar Guerrilla Games plaatste op Twitter een advertentie voor een Senior AI programmeur die “een verschil kan maken in het design en implementeren van de systemen die onze NPC’s tot leven doen komen!”. In de tweet stond PlayStation 5 als hashtag vermeld. Het recente nieuws kan dus goed aansluiten met het nieuws dat we al gehoord hebben.

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.