5 E3 2020 games die nu eerder of later worden aangekondigd

Article
zaterdag, 25 april 2020 om 15:00
xgn google image
Nu E3 2020 officieel van de baan is, vraagt iedereen zich natuurlijk af wanneer de toffe titels die we de komende jaren kunnen verwachten worden aangekondigd. E3 was de ideale plek om dit te doen, maar al die geheime games zullen nu vast en zeker op een ander moment bekend worden gemaakt. Wij zetten vijf E3 2020 games op een rij die nu eerder of later aangekondigd moeten worden.

Warner Bros. Montreal’s Batman-game

We trappen af met de Batman-game die al een aantal keren is geteaset door Warner Bros. Montreal. Via Twitter zijn meerdere video’s en foto’s verschenen van de game die de Court of Owls-verhaallijn uit de stripboeken teaset. Hoewel de ontwikkelaar zelf met het beeldmateriaal kwam, is er nog niets onthuld over de game en wachten fans nog steeds op een aankondiging.
Die aankondiging zou voor E3 2020 op de planning hebben gestaan. Uitgever Warner Bros. zou grote plannen hebben gehad om de game tijdens een live-presentatie uit de doeken te doen. Die plannen gaan nu helaas niet door en dat zorgt ervoor dat er naar een andere datum moet worden gekeken.
Voor de Batman-game lijkt een eerdere datum voor de aankondiging wel mogelijk, al is het maar de vraag of de studio dit gaat doen. De mogelijkheid om zelf tijdens E3-week een persconferentie digitaal op te zetten bestaat immers nog steeds, iets wat Microsoft van plan is om te doen. Ook is de Summer of Gaming van IGN een mogelijkheid, al staat de uitgever (nog) niet tussen de lijst met aangekondigde partners.
gerucht harry potter rpg in ontwikkeling 139921

De Harry Potter-RPG

Warner Bros. had dit jaar dus het plan om een eigen persconferentie te houden tijdens E3 en zou daar, naast de nieuwe Batman-game, ook de gelekte Harry Potter-RPG aankondigen. De game lekte oorpsronkelijk in 2018 met een aantal seconden gameplay, waarna ook een aantal details lekte. De game zou een RPG worden waarbij je als een vijfdejaars Hogwarts-student gaat spelen.
Sinds het lek hebben we niets meer van de titel vernomen en was het lang de vraag wanneer de game onthuld zou worden. Dat had tijdens E3 2020 moeten gebeuren, maar dat gaat nu dus ook niet door. Gezien de game onder het portfolio van Warner Bros. valt, is het wederom de vraag wanneer de aankondiging volgt. Mocht WB Games kiezen voor een persconferentie in digitale vorm, is dit zeker een titel die daar onderdeel van kan zijn.
rocksteady studios werkt aan nieuwe game 54054

Het nieuwe project van Rocksteady Games

Dan is er nog één titel van Warner Bros die we moeten bespreken en dat is het volgende project van Rocksteady Games. Dit zou de klapper zijn waarmee WB Games iedereen omver wilde blazen. Het is alleen nog maar de vraag of de onthulling van de game nog steeds op de planning staat. Aan de ene kant is het slim om de game alvast aan te kondigen, want fans zitten met ingehouden adem te wachten op de aankondiging.
Aan de andere kant is de game nog niet gelekt en weet niemand hoe ver de ontwikkeling is. Er gingen geruchten over meerdere gecancelde projecten, maar waar het bedrijf nu aan werkt is voor iedereen onbekend. Snel onthullen kan dan ook voordelig zijn, want daardoor kan de impact van de aankondiging een stuk groter zijn. Zolang de titel niet lekt natuurlijk.
assassins creed odyssey screenf1606220662

Assassin’s Creed: Codenaam Vikings

Een andere verwachting voor E3 2020 was de onthulling van de volgende Assassin’s Creed. De game staat centraal in de geruchtenmolen en zou volgens insiders later dit jaar moeten verschijnen op de huidige en volgende generatie consoles. Dat zijn alleen niet de enige details die gelekt zijn.
Ook gelekt was dat de game zich zou afspelen in de periode van de Vikingen, waarmee wederom een nieuwe setting wordt aangedaan. Recentelijk claimde een insider dat de game “erg snel” zou worden onthuld. Het lijkt dan ook alsof Ubisoft de onthulling naar voren heeft gehaald, want normaal gesproken worden Assassin’s Creed-games officieel pas uit de doeken gedaan tijdens E3.
fifa 20 tacklef1581420079

FIFA 21

FIFA-games worden al een paar jaar niet meer officieel tijdens E3 onthuld, maar bij EA Play, het evenement dat het weekend voorafgaand aan E3 door Electronic Arts wordt georganiseerd. De vraag is of dat evenement dit jaar nog door zal gaan, want niet alleen is het coronavirus een grote doorn in het oog, maar een groot deel van de media en influencers zal wegens het gebrek van E3 ook niet aanwezig zijn. Dat EA het op een digitale variant gooit, is dan ook te verwachten, maar officieel nog niet aangekondigd.
Toch is het jaarlijks de nieuwe FIFA die onthuld wordt tijdens EA Play, maar ook dat lijkt nu niet te gebeuren. Sterker nog, de game kan zomaar uitgesteld worden omdat de voetbalwereld op z’n gat ligt. De aankondiging van FIFA 21 kan dan ook nog wel een paar maanden op zich laten wachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties