Horizon Forbidden West wordt gebombardeerd door negatieve reviews

News
maandag, 21 februari 2022 om 18:00
horizon forbidden westf1644834324
Horizon Forbidden West is nu eindelijk een paar dagen uit voor het grote publiek, maar helaas betekent dit ook dat de game een nieuw doelwit is voor ‘review bombing campaigns.’ Afgelopen weekend stond de score zelfs op een 3 op Metacritic.
Metacritic is niet het enige platform dat wordt geplaagd door ‘review bombing campaigns’, maar het is wel een belangrijke website in de gamingindustrie. Zo gebruiken ontwikkelaars vaak de feedback op Metacritic als statistiek voor hoe goed hun game is ontvangen. Positieve scores worden vaak geciteerd in vergaderingen met belanghebbenden. Sommige ontwikkelaars delen zelfs bonussen uit als hun games bepaalde mijlpalen behalen.
Ook EA neemt de scores op de reviewsite serieus: David DeMartini, voormalige senior vicepresident van Global Online bij EA, zei in 2012 dat alle EA-games een score van boven de 90 procent moeten hebben.

Recenseren zonder te spelen

Net als bij The Last of Us 2 een aantal jaar geleden lijkt het erop dat spelers negatieve recensies achterlaten zonder de game daadwerkelijk te spelen. Een van de recensenten schreef dat Horizon Forbidden West waarschijnlijk de grootste teleurstelling in tijden was. ‘’Het verhaal is saai en fantasieloos,’’ aldus de recensie. De recensie is nog geen 24 uur nadat de game uit kwam geschreven, en dat terwijl de main verhaallijn minstens 30 uur duurt.
Om ‘review bombing’ na The Last of Us 2 te voorkomen bedacht Metacritic een nieuw systeem. Gebruikers kunnen nu pas een dag na releasedatum hun reviews plaatsen, maar dit weerhield spelers er toch niet van om Horizon Forbidden West te bombarderen met nullen en andere lage cijfers. Metacritic is van het probleem op de hoogte en verwijdert de grote lading aan extreem negatieve reviews snel, waardoor de gemiddelde user score momenteel op een 8 staat.