Horizon Forbidden West release had eerder gekund

News
vrijdag, 18 februari 2022 om 19:00
horizon forbidden westf1644834324
Bijna vijf jaar na het origineel is Horizon Forbidden West eindelijk uit. Volgens regisseur Mathijs de Jonge had de release eerder gekund. Dat is niet gebeurd omdat Guerrilla crunch wilde vermijden.
Systematisch overwerken om een game sneller af te krijgen is een groot probleem in de game-industrie. Het wordt vaak ‘crunch’ genoemd en het lijkt vaak alsof het meer regel dan uitzondering is. Maar Guerrilla doet er niet aan mee, zo blijkt uit een interview met Nu.nl.
Mathijs de Jonge, game director van Horizon Forbidden West, werd gevraagd om wat te zeggen over het vele overwerk in de game-industrie. Zijn antwoord was dat crunch bij Guerrilla bijna niet voorkomt.
Guerrilla verbiedt het niet om door te werken in vakanties. Sommige mensen vinden dat zelf leuk. Maar werknemers krijgen een 'heel sterk signaal' dat het niet van ze verwacht wordt. Ontwikkelaars moeten ook gewoon kunnen ontspannen.

Guerrilla vermijdt crunch met latere release

Volgens De Jonge was het mogelijk geweest om Horizon Forbidden West eind 2021 uit te brengen. Het einde van het jaar is een gewilde releaseperiode, maar toch is ervoor gekozen om de game pas later uit te brengen. Voor eind 2021 bestond namelijk de kans dat er overwerk nodig was geweest en dat wilde Guerrilla vermijden.
Horizon Forbidden West is nu uit en je kunt onze review hier lezen. Wil je nog meer weten over de game en over Guerrilla? Neem dan een kijkje in ons alfabet over Horizon Forbidden West.