Geliefde PS5 game krijgt opvallende fysieke release

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 13:00
horizon forbidden westf1675161467
De benodigde ruimte voor één game wordt steeds groter. Dat is een probleem voor de opslagruimte op je console, maar ook voor fysieke uitgaves van games. Horizon Forbidden West: Complete Edition krijgt bijvoorbeeld een opvallende fysieke release.
Games op meerdere discs leek de afgelopen jaren iets uit het verleden. Uitzondering daargelaten pasten de meeste games gewoon op één schijfje. Maar het blijkt dat de Complete Edition van Horizon Forbidden West op twee schijfjes staat.
Dat is opgemerkt door Twitter-account Does it play?, dat onderzoekt of fysieke versies van games in hun geheel gespeeld kunnen worden zonder dat er een download nodig is. De achterkant van het hoesje van Horizon Forbidden West geeft aan dat er twee discs in zitten.
Dat kan ook kloppen met de bestandsgrootte van de game. Hij is namelijk zo’n 121 GB groot, terwijl een Ultra HD blu-ray disc niet meer dan 100 GB kan dragen. Desondanks verschijnen er nog veel games van meer dan 100 GB op één discs, maar daarvoor is dan meestal een download verplicht. Het lijkt dus goed mogelijk dat de Complete Edition van Forbidden West een zeldzaam geval is van een game die ook écht compleet is.

Horizon Forbidden West maar de eerste met twee discs

Twee discs voor een PS5 games is op dit moment nog een unicum, maar dat verandert over niet al te lange tijd. Het is namelijk al bekend dat Final Fantasy VII Rebirth ook op twee discs verschijnt. Die game komt uit op 29 februari 2024.

Populair Nieuws