Feyenoord maakt indruk in verliespartij tegen Atletico Madrid

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 13:30
Feyenoord slaagde er gisteren niet in om te winnen tegen Atlético Madrid in de Champions League, ondanks een sterke prestatie. Onder leiding van coach Arne Slot toonde het team zich solide, maar ze verloren uiteindelijk met 3-2.
Slot bracht Ramiz Zerrouki in het Wanda Metropolitano om extra zekerheid te bieden in plaats van Yankuba Minteh, waardoor Calvin Stengs naar de rechterflank verhuisde. De Rotterdammers begonnen sterk tegen de Spaanse topclub en scoorden al na zeven minuten via Ayase Ueda na een assist van Quinten Timber.
Feyenoord leek niet onder de indruk te zijn van Atlético, en Zerrouki waagde zelfs een brutale poging van veertig meter afstand, die net het doel miste. Ondanks de sterke start van de Eredivisie-kampioen kwam de thuisploeg na een klein kwartier langszij. Alvaro Morata scoorde, maar de goal was omstreden omdat Saúl buitenspel liep voordat de bal bij Morata terechtkwam. De scheidsrechter raadpleegde de VAR, maar het doelpunt bleef staan: 1-1.
Feyenoord kende daarna een lastige periode, waarbij Trauner zelfs een treffer voorkwam door de bal vlak voor de lijn weg te werken. De Rotterdammers herpakten zich en David Hancko scoorde na een vrije trap van Stengs. Trauner schoot daarna van dichtbij naast. De eerste helft leek te eindigen met een voorsprong voor Feyenoord, maar Antoine Griezmann scoorde met een omhaal in blessuretijd en bracht de stand op 2-2.

Madrid verlaten met opgeheven hoofd

De tweede helft begon dramatisch voor Feyenoord toen Morata meteen na een voorzet van Molina de 3-2 binnen tikte. De bezoekers hadden tijd nodig om te herstellen, maar oefenden daarna druk uit. Invaller Minteh was dichtbij een doelpunt, maar Atlético-keeper Jan Oblak voorkwam dit.
In de slotfase hield Atlético vooral tegen, terwijl Feyenoord op zoek ging naar een opening in de verdediging. Dit lukte niet, maar het team verlaat de Spaanse hoofdstad wel met opgeheven hoofd. Na twee wedstrijden heeft Feyenoord drie punten, één minder dan Atlético.