Top 6 beste mini series op Netflix op dit moment

  Dit zijn top 6 beste mini series op Netflix van dit moment. Speciaal voor mensen die niet op zoek zijn naar series met veel afleveringen, maar gewoon snel iets willen kijken. Alle Netflix tips hebben maar vier of zes afleveringen. Waar wacht je nog op?

  Netflix

  Deep Water

  Wanneer een jonge, homoseksuele man dood wordt aangetroffen bij Bondi Beach, worden detectives Nick Manning (Noah Taylor) en Tori Lustigman (Yael Stone) opgetrommeld om de zaak te onderzoeken. Het duurt niet lang voordat er nog meer lijken opduiken en het duidelijk wordt dat de agenten te maken hebben met een seriemoordenaar. Misschien al een stuk langer dan ze initieel hadden gedacht…

  Deep Water is een ideale miniserie voor liefhebbers van detectives die een uitgebreide zaak willen volgen, in plaats van de gebruikelijke uur of anderhalf uur waarin een moordenaar wordt gevonden. Er staan namelijk vier afleveringen op Netflix, die elk rond de 50 minuten duren.

  De serie telt vier afleveringen.

  Netflix

  Alias Grace

  De auteur Margaret Atwood heeft de laatste paar jaar er veel nieuwe fans bijgekregen door de populaire en succesvolle serie The Handmaid’s Tale met Elisabeth Moss. Het is alleen niet het enige verhaal van Atwood dat is vertaald naar een serie.

  De miniserie Alias Grace komt origineel namelijk ook uit de pen van de Canadese schrijver. Het verhaal gaat over Grace Marks (Sarah Gadon), een moordenares die al vijftien jaar in de gevangenis zit en wacht op haar vonnis. Ze claimt alleen geen herinneringen te hebben van de moord en psychiater Simon Jordan (Edward Holcroft) wordt ingehuurd om haar psychisch te evalueren. Was is er al die jaren geleden echt gebeurd?

  De serie telt zes afleveringen.

  BBC First

  Retribution

  Het leven lijkt perfect voor Adam Elliot en Grace Douglas. Het stel kent elkaar al sinds hun jeugd en zijn recent getrouwd. Ze komen dan ook net terug naar de Schotse Hooglanden van hun huwelijksreis om hun getrouwde leven voort te zetten. De volgende dag worden ze alleen allebei vermoord aangetroffen.

  Uiteraard verscheurt dit hun familie en buren in het kleine, Schotse dorpje Braeston. De situatie wordt alleen nog grimmiger wanneer er een zwaargewonde man arriveert, die al snel verdacht wordt van de moord op het echtpaar. Deze miniserie op Netflix is een duister drama dat gedragen wordt door sterk acteerwerk van de cast. De vier afleveringen zullen dan ook sneller voorbij zijn dan je lief is.

  De serie telt vier afleveringen.

  Netflix

  Unorthodox

  Als het aankomt op religie zien we het Christendom en de Islam vrij vaak terugkomen in series, soms positief en soms negatief. Van het Jodendom zien we alleen een stuk minder. Daar probeert de Netflix Original Unorthodox wat meer inzicht in te geven, met name de extreem orthodoxe kant van het geloof.

  In de miniserie maken we kennis met Esther ‘Esty’ Shapiro (Shira Haas), een 19-jarige vrouw uit Brooklyn die is uitgehuwelijkt aan een ultra-orthodoxe Joodse man. Om aan de verstikkende gemeenschap te ontsnappen slaat ze op de vlucht naar Berlijn, waar haar moeder woont. Esty probeert een normaal leven op te bouwen, maar dat wordt lastig wanneer haar man en zijn neef naar de Duitse hoofdstad reizen om haar te vinden en terug te brengen.

  De serie telt vier afleveringen.

  Netflix

  Tokyo Trial

  De internationale gemeenschap stond voor een lastige klus na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De strijd was voorbij, maar tegelijkertijd moesten er wel talloze oorlogscriminelen voor het gerecht komen. Niet alleen in Nuremberg, maar ook in Tokyo.

  Tokyo Trial gaat in op wat er zich destijds heeft afgespeeld en voor welke keuzes de rechters kwamen te gaan. De Japanse miniserie heeft daarnaast ook een Nederlands tintje, want de regie is grotendeels voor de rekening genomen van Pieter Verhoeff en Marcel Hensema speelt één van de rechters in het proces.

  De serie telt vier afleveringen.

  Jeffrey Epstein Filthy Rich

  Het is momenteel een gekkenhuis en dat is misschien maar goed ook. Recentelijk is Ghislaine Maxwell opgepakt, degene die jarenlang een relatie had met de smerige Jeffrey Epstein. Epstein, zo is te zien in de Netlix-serie, zou jarenlang minderjarige meisjes seksueel misbruikt hebben en niemand minder dan Maxwell zou hem daarbij geholpen hebben.

  De serie op Netflix is schokkend en ranzig. Jonge meisjes werden weggelokt onder het mom van geld verdienen, maar bleken daarna jarenlang seksueel misbruikt te zijn. Maxwell zelf wilde niet bij de docuserie betrokken zijn, maar is inmiddels dus wel opgepakt. Niet alleen Epstein zien we terug op Netflix. Een andere naam die veelvuldig voorkomt is die van prins Andrew. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje.

  De serie telt vier afleveringen.

  Dit artikel is op 14 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.