Horizon Forbidden West DLC is PS5-exclusive vanwege wolken

News
donderdag, 30 maart 2023 om 16:30
horizon forbidden west burning shores wolkenf1680185819
Binnenkort kunnen spelers aan de slag met de nieuwe DLC voor Horizon Forbidden West, genaamd Burning Shores. De uitbreiding is een PS5-exclusive en dat komt voor een groot deel dankzij de wolken.
Voor Burning Shores hebben Guerrilla en Sony een opvallende beslissing gemaakt. Hoewel Horizon Forbidden West namelijk is uitgekomen voor de PlayStation 4 en PlayStation 5, is de uitbreiding een PS5-exclusive. Via de PlayStation Blog legt de ontwikkelaar nu uit waarom daarvoor is gekozen.
Een grote reden is het maken van een nieuw model voor de wolken in Burning Shores. Nadat het werk klaar was voor Horizon Forbidden West, heeft het team gewerkt aan een voxel cloud renderer prototype, die de wolken naar nieuwe hoogtes kan tillen.

Wolken met sidequests

Met het nieuwe model worden er niet alleen veranderingen van het tijdstip ondersteund, maar ook realistische animaties en de mogelijkheid om door wolken heen te vliegen. Dat heeft een impact op de gameplay, aangezien je in de uitbreiding de lucht kan verkennen op een Sunwing en daar zijn ook speciale sidequests voor.

“De systemen voor wolken die we hebben gemaakt voor Horizon Zero Dawn en Forbidden West waren snel, omdat ze wolken niet opslaan als 3D-objecten, maar meer als instructies om 3D wolken te maken van gelimiteerde 2D informatie. Alleen de PlayStation 5 kan veel grote datasets verwerken.”

De PlayStation 4 heeft helaas niet de hardware in huis om het nieuwe model aan te kunnen, waardoor Guerrilla ervoor heeft gekozen om Burning Shores een PS5-exclusive te maken. De DLC komt uit op 19 april. Om de uitbreiding te spelen moet je wel ver gevorderd zijn in Forbidden West.