Horizon Forbidden West werkt samen met het Rijksmuseum

News
woensdag, 06 april 2022 om 10:30
horizon forbidden west 2f1645102456
Horizon Forbidden West is gemaakt door het Nederlandse Guerrilla. De studio heeft speciaal voor de game een samenwerking gesloten met het Rijksmuseum, om een aantal wereldberoemde kunstwerken naar de game te brengen.
Kijk er niet raar van op als je een opvallende verschijning ziet staan in de wereld in Horizon Forbidden West. Naast torenhoge mechanische dinosauriërs, moderne ruïnes en prachtige flora en fauna, kan je namelijk ook een tiental kunstwerken zien, waaronder de Nachtwacht. Guerrilla en het Rijksmuseum zijn namelijk een samenwerking aangegaan met elkaar voor de game, zo meldt het AD. De kunstwerken zijn niet nieuw in Horizon Forbidden West, ze zijn al sinds release te vinden, maar de samenwerking is tot nu toe niet groots aangekondigd.
Met de samenwerking hoopt het Rijksmuseum een nieuw publiek aan te spreken, dat wel games speelt, maar normaal niet geïnteresseerd is in musea. Om de kunstwerken te laten passen in de game, hebben Guerrilla en het Rijksmuseum en een verhaal omheen bedacht.
Met de samenwerking zijn niet alleen beroemde kunstwerken als de Nachtwacht in de game gestopt, maar ook minder bekende werken. Guerrilla heeft er namelijk om gevraagd om een zo breed mogelijk beeld te geven van de Nederlandse schilderkunst in de 17de eeuw.

Veel lof voor Horizon Forbidden West

De Nederlandse cultuur voegt een mooi stukje toe aan Horizon Forbidden West, dat daarnaast ook veel andere dingen heeft te bieden. De PlayStation-exclusive van Guerrilla zit bomvol content en is in onze review ook geprezen voor onder andere het spectaculaire verhaal, de prachtige wereld en het verbeterde vechtsysteem. Wij hebben de game dan ook beloond met een prachtige 9.8.