Gaat Nyck de Vries al in 2024 voor Red Bull rijden?

News
maandag, 20 februari 2023 om 9:30
nyck de vries alphatauri car launchf1676881289
Na jaren geen kans te hebben gekregen, zal Nyck de Vries eindelijk een vol seizoen draaien in de Formule 1 dit jaar. Volgens een Mercedes-topman zal het hem niks verbazen als de Nederlander in 2024 al voor Red Bull Racing gaat rijden.
Nyck de Vries is jarenlang vlakbij de Formule 1 geweest. Nadat hij de Formule 2 won in 2019 was er geen plek voor hem bij een F1-team, maar hij werd wel aangetrokken door Mercedes om als reservecoureur te dienen. Op die manier was hij vaak aanwezig bij Grands Prix en kreeg hij af en toe de kans om in een F1-auto te rijden tijdens een vrije test.
Eind vorig jaar liep alleen het contract met Mercedes af, inclusief het opdoeken van het Formule E-team. Er was daardoor weinig uitzicht meer voor De Vries, totdat hij mocht invallen voor Alexander Albon op Monza en die kans met beide handen greep. Door die race heeft hij een plekje bij AlphaTauri weten af te dwingen.
Het zal Andrew Shovlin, de technisch directeur van Mercedes, niks verbazen als zijn team spijt krijgt dat het De Vries heeft laten gaan. Dat laat hij weten in het boek binnenkort te verschijnen boek Max & Nyck van Ivo Pakvis en Stijn Keuris.

“Het zou mij niks verbazen als hij in 2024 onze directe concurrent wordt bij het ‘grote’ Red Bull.”

Titel voor Nyck de Vries?

Shovlin, die De Vries lange tijd van dichtbij in actie heeft gezien in de simulator en op het circuit, is ervan overtuigd dat de Nederlander het in zich heeft om races te winnen. Dat hangt volgens de technisch directeur natuurlijk wel af van het materiaal dat hij tot zijn beschikking krijgt. Shovlin denkt zelfs dat De Vries wereldkampioen kan worden, al heeft hij natuurlijk wel minder tijd door zijn leeftijd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties