Hogwarts Legacy pakt misschien de kroon van Call of Duty

News
donderdag, 14 december 2023 om 12:30
hogwarts legacyf1673674949
Hogwarts Legacy is door een automatische associatie met J.K. Rowling gedrenkt in controverse, maar dat stond het succes van de game niet in de weg. Meteen werd al duidelijk dat de verkoop goed liep. Nu lijkt het er zelfs op dat de game de jaarlijkse kroon van Call of Duty kan afpakken.
Er zijn games waarvan je kunt verwachten dat ze goed verkopen. Er zijn weinig franchises waarbij dat zo zeker is als bij Call of Duty. In Europa heeft de shooter nog wel eens geduchte concurrentie van FIFA/EA Sports FC, maar in de VS is het vrijwel altijd de best verkochte game van het jaar.
Maar het zou kunnen dat het dit jaar anders loopt. Data van Circana laat zien dat Hogwarts Legacy dit jaar aan de leiding gaat voor best verkochte game in de VS. De lancering van Hogwarts Legacy op Switch heeft de game weer een flinke boost gegeven.
Wel moet genoemd worden dat Call of Duty Modern Warfare 3 na een kleine maand en een behoorlijk slechte ontvangst toch op plek twee staat. De verkoopdata is maar up to date tot en met november, dus verkopen rond de feestdagen kunnen Call of Duty nog naar de top schuiven.

Call of Duty maar twee keer verslagen in 15 jaar

Mocht Hogwarts Legacy toch de best verkochte game in de VS worden, dan komt de game in een vrij kort lijstje te staan van games die sinds 2008 Call of Duty hebben weten te verslaan. Dat waren er namelijk maar twee: GTA 5 in 2013 en Red Dead Redemption 2 in 2018. Avalanche Software zou zich dan ook bij een zeer exclusief clubje kunnen voegen, bestaande uit Rockstar en zichzelf.

Populair Nieuws