Marvel's Blade al ruime tijd in de maak bij Arkane

News
donderdag, 14 december 2023 om 12:00
marvels bladef1702028762
Marvel's Blade is al geruime tijd in ontwikkeling bij Arkane Lyon. Zo blijkt uit een LinkedIn-profiel van Dana Nightingale. Daaruit blijkt dat de game van de studio achter Dishonored en Deathloop al bijna twee jaar in ontwikkeling is.
De regisseur heeft op LinkedIn de rol van campaign regisseur staat sinds januari 2022. Hiervoor was Nightingale campaign ontwerper voor Deathloop, de actievolle game van de Arkane die in september 2021 verscheen. Daarmee lijkt het er dus op dat de studio sinds die tijd al bezig is met Marvel's Blade.
Eerder liet uitgever Bethesda doorschijnen dat Arkane pas een paar maanden in ontwikkeling zou zijn. In dezelfde adem liet de uitgever doorschijnen dat het nog wel een aantal jaren zou duren voordat de game zou verschijnen. Dat lijkt nog steeds het geval te zijn, al ziet het er wel naar uit dat de titel zich in een wat verder ontwikkelingsstadium bevindt.

Blade ook naar PS5?

Voor nu is in ieder geval duidelijk dat wanneer Marvel's Blade verschijnt de game in ieder geval naar Xbox Series X/S komt en PC. Of de game ook verschijnt op PlayStation 5 is nog niet duidelijk. Bethesda houdt daarover haar lippen op elkaar, maar een oud-werknemer van Sony Bend stelde dat Marvel sinds 2022 alleen nog multiplatformlicenties zou uitgeven. Dat biedt dus hoop voor PlayStation-spelers.