Hogwarts Legacy haalt meer dan één miljard dollar op

News
zondag, 07 mei 2023 om 11:30
hogwarts legacyf1610368146
Hogwarts Legacy heeft al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht en meer dan één miljard dollar opgebracht. Het aantal verkopen zal naar verwachting blijven stijgen met de recente release op platforms zoals de PS4 en Xbox One.

Hogwarts Legacy is nu de vijfde gamingfranchise van WB die meer dan één miljard dollar aan omzet heeft gegenereerd, naast LEGO, DC, Mortal Kombat en Game of Thrones. De verkoopcijfers blijven naar verwachting stijgen, vooral met de release van de Switch-versie in juli. JB Perrette, CEO van wereldwijde streaming en games bij WB Discovery, voorspelde tijdens de Earning Calls van het bedrijf dat de Switch-versie zelfs meer potentieel heeft dan de PS5- en Xbox Series-releases, vanwege de grote installatiebasis en fanbase van Nintendo, vooral in Japan waar Harry Potter erg populair is.
Hogwarts Legacy was het populairste spel in februari 2023 en blijft de best verkochte game van het jaar tot nu toe. Hoewel Zelda: Tears of the Kingdom zware concurrentie zal geven, lijkt het erop dat Hogwarts Legacy aan het einde van het jaar toch de grootste game zal zijn dankzij de release op current-gen en Switch-platforms.

Nieuwe update Hogwarts Legacy

Verder is er een nieuwe update uitgebracht voor de game. Deze update zorgt ervoor dat meer dan vijfhonderd fouten worden opgelost en dat het spel beter speelbaar wordt. Ook is er nu een optie speciaal voor mensen die bang zijn voor spinnen. Als je deze optie aanzet, worden de spinnen minder eng gemaakt. Zo krijgen ze rolschaatsen, maken ze minder eng geluid en zie je geen dode spinnen meer.
Hogwarts Legacy is beschikbaar op de PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One en vanaf juli op de Nintendo Switch.

Populair Nieuws