Fans verbaasd over Hogwarts Legacy PS4 performance

News
zondag, 07 mei 2023 om 11:00
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Na lang wachten kunnen PS4 en Xbox One-gebruikers ook eindelijk aan de slag met Hogwarts Legacy. De game van Avalanche Software kwam eerder dit jaar al uit op de PS5 en Xbox Series X, maar nu is ook de last-gen-versie uit. De Hogwarts Legacy PS4 performance is volgens fans alleen wel wat opvallend.
Uit een technische analyse van YouTubeer EIAnalistaDeBits blijkt namelijk dat de port voor de PlayStation 4 en Xbox One bijzonder goed draait. De oudere hardware weet Hogwarts Legacy prima te draaien blijkt uit de analyse, wat maar weer laat zien dat het een goede beslissing was van Warner Bros. Games om de titel uit te stellen tot deze helemaal af was.
Wie Hogwarts Legacy op een normale PlayStation 4 speelt krijgt een 900p resolutie voorgeschoteld in combinatie met 30 frames per seconde. Je kunt dit slot op de framerate ook uitzetten, waardoor de game op zijn best in 50 fps draait. Op de PlayStation 4 Pro worden spelers op een vaste 1080p resolutie getrakteerd in combinatie met 30 fps. Ook hier kan het slot van de framerate af, waardoor de game in 60 fps draait op sommige plekken.
Eén van de grootste gevaren voor de port naar last-gen consoles komt in de vorm van de laadtijden. Zelfs met de SSD's van de nieuwere consoles waren deze af en toe duidelijk aanwezig in de wereld. Die lopen op de PlayStation 4 (Pro) dan ook nog wat verder op. Deze nemen zo'n 40 seconden per laadscherm in beslag.
Benieuwd naar de complete analyse? Bekijk de video hieronder!