Hogwarts Legacy glitch laat je inbreken bij andere Houses

News
woensdag, 15 februari 2023 om 14:30
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Elke Zweinstein-student wordt ingedeeld in één van de vier Houses van de school. Zo ook in Hogwarts Legacy, met als gevolg dat je bepaalde delen van het kasteel nooit te zien krijgt. Maar door een glitch blijkt het toch mogelijk om overal in de school te komen.
De meeste leerlingen van Zweinstein zijn na een tijdje goed bekend met het kasteel, maar er zijn plaatsen waar je nooit komt. Nadat je bent ingedeeld in je House heb je namelijk niet zoveel te zoeken in de common room van een ander House. Dat wordt ook in Hogwarts Legacy in stand gehouden.
Normaal gesproken kun je namelijk in de game geen common room van andere Houses bezoeken. Maar spelers hebben een glitch ontdekt waarmee het wel kan. Reddit-gebruiker TashaPlays laat zien hoe je in de common room van een ander House terecht kan komen.
De methode is voor ieder House in principe hetzelfde. Je moet naar Irondale om daar voor een bepaald huis heen en weer te lopen tot je door de grond heen valt. Je begeeft je nu buiten de normale speelwereld en door naar de juiste plekken te vliegen met je bezem kun je binnenkomen in common rooms waar je eigenlijk niet hoort.

Werken de Hogwarts Legacy common rooms zoals het hoort?

Hoewel het dus mogelijk is om in de common room van een ander House te komen, is het niet direct heel nuttig. Omdat je er niet hoort te zijn werken sommige features niet zoals het hoort. Je kunt deze methode bijvoorbeeld niet gebruiken om de gewaden van alle verschillende Houses te bemachtigen.