Hierom komt Like A Dragon Infinite Wealth niet naar Game Pass

News
woensdag, 27 december 2023 om 17:30
like a dragon infinite wealthf1686505439
Binnenkort kunnen Like A Dragon-fans voor de tweede keer in een paar maanden tijd genieten van een nieuwe game. Maar wie Like A Dragon Gaiden op Game Pass heeft gespeeld en van plan was hetzelfde te doen met Infinite Wealth, kan dat plan vergeten. De Studio Director van Ryu Ga Gotoku legt uit waarom.
Onlangs verscheen Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Bij release stond die meteen op Game Pass, maar dat gaat niet gebeuren met Like A Dragon: Infinite Wealth. Dat is een weloverwogen keuze, zo legt Ryu Ga Gotoku Studio Director Masayoshi Yokoyama uit aan Automaton.
Like A Dragon Gaiden is namelijk naar Game Pass gebracht met een specifieke reden. De game moest nieuwe fans in het westen kennis laten maken met Kiryu, die niet voorkwam in Yakuza: Like A Dragon, maar daarvoor de hoofdpersoon van de franchise was. Like A Dragon Gaiden bij release op Game Pass zetten was als het ware een visitekaartje voor de franchise en was volgens Yokoyama een effectieve manier om nieuwe fans te winnen.

Like A Dragon: Infinite Wealth is als Baldur’s Gate 3

Nu het visitekaartje is uitgedeeld, gaat dat niet meteen weer gebeuren met Infinite Wealth. Wie die game bij lancering wil spelen zal hem moeten kopen. Yokoyama laat weten ook veel begrip te hebben voor Larian Studios. Die ontwikkelaar heeft Baldur’s Gate 3 ook niet naar Game Pass gebracht, omdat de game zijn prijs waard is, volgens de makers.
Wie uitkijkt naar de nieuwe Like A Dragon moet nog even geduld hebben. De game verschijnt namelijk pas over ongeveer een maand. Op 26 januari ligt Infinite Wealth in de winkel.