Henry Cavill wordt goed betaald voor zijn diensten als Witcher op Netflix

  Henry Cavill vergaart steeds meer populariteit. Eerder was de Brit al in actie te zien als Superman en de zevende Mission Impossible-film, maar met zijn vertolking van Geralt of Rivia in The Witcher heeft hij een rol te pakken die op zijn lijf geschreven is. Netflix betaalt hem bovendien behoorlijk goed.

  Netflix

  Toen bekend werd dat Netflix een serie ging maken over The Witcher-boeken van Andrzej Sapkowski, kon Henry Cavill zijn geluk niet op. Als groot fan van de games en de boeken moest hij rol krijgen en het lukte hem ook nog. Nu blijkt dat de rol van Geralt of Rivia ook geen windeieren heeft gelegd voor de Britse acteur.

  Volgens Variety kreeg Cavill maar liefst 3,2 miljoen dollar voor zijn werkzaamheden in The Witcher. Met acht afleveringen is dat vier ton per episode. Daarmee is de goedgebouwde acteur meteen de tiende best betaalde televisieacteur van 2019.

  Het behoorlijke salaris zorgt er bovendien voor dat Henry Cavill zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft namelijk plannen voor zeven seizoenen voor de Netflix-serie. Daarmee kan The Witcher de Game of Thrones van de streamingdienst worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.