Hebben betalende Call of Duty spelers voordeel ten opzichte van F2P spelers in Warzone?

  Call of Duty Warzone is de nieuwe Battle Royale modus die toegevoegd is aan Call of Duty: Modern Warfare. Warzone is voor iedereen speelbaar, maar spelers van Modern Warfare lijken een behoorlijk voordeel te hebben.

  Squad Battle Royale

  In Warfare strijden teams van drie personen tegen elkaar in een Battle Royale stijl, met maximaal 150 personen tegelijk. Ook is er een speltype waarbij de ronde gewonnen kan worden door het meeste geld te verzamelen of stelen. Of Activision later nog solo spelers of teams van twee of vier personen toe zal voegen is nog niet bekend. Warfare is een gratis modus, dus een exemplaar van Call of Duty Modern Warfare is niet verplicht.

  Loot Drops?

  In Warzone kunnen spelers geld verdienen met hun kills of om loot te vinden op de speelmap. Met dit geld kunnen zij een wapendrop aanvragen. De samenstelling van deze drops kunnen ze zelf bepalen voorafgaand aan de macht. In een dergelijk drop zitten wapens, hulpstukken en vaardigheden. Iedereen kan deze wapendrop samenstelling aanpassen, ook de free-to-play spelers.

  Maar, diezelfde free-to-play spelers hebben, als zij net beginnen met Warzone, slechts en beperkt aantal plekken in hun pakket. Zo kunnen ze geen wapens toevoegen. Ook de vaardigheden hebben ze nog niet tot hun beschikking. Zij zullen hun wapens uit een willekeurige airdrop moeten halen, of een pakket moeten kopen. Free-to-play spelers staan dus bij de start al op een achterstand.

  Oudgedienden hebben zo hun voordeeltjes

  Het niet kunnen beschikken over een zelf samengestelde loadout is een ding, het ontbreken van perks heeft meer impact. Die vaardigheden zijn permanente passieve voordeeltjes, die dus altijd werken. Iemand met een goed samengestelde set vaardigheden heeft daarmee dus een enorm voordeel in Warfare.

  Het probleem is veroorzaakt doordat spelers hun multiplayer loadout uit Modern Warfare kunnen meenemen. Na verloop van tijd zal het probleem daarmee mogelijk verminderen. Ook nieuwe spelers verwerven namelijk XP en daarmee betere wapens en uitbreidingen. Zij verminderen daarmee het verschil tussen de verschillende groepen spelers.

  Vind jij het terecht dat spelers van Modern Warfare hun al verworven loadouts mee kunnen nemen naar Warfare en daarmee een voorsprong hebben ten opzichte van free-to-play spelers? Of zou in een Battle Royale iedereen zonder voordeeltjes tegen elkaar moeten strijden, zoals bijvoorbeeld in Fortnite?

  Ook PS Plus abonnees hebben voordeel

  Niet alleen Call of Duty Modern Warfare spelers hebben voordeel, ook alle abonnees van de servicedienst van Sony, PS Plus krijgen een exclusief Combat Pack voor Warfare. Dit pack bevat:

  - 1 Operator-skin
  - 1 Wapenblauwdruk
  - 1 Dubbele XP-token
  - 1 Visitekaartje
  - 1 Wapencharm
  - 1 ingame Horloge

  Het Combat Pack is exclusief voor PS Plus abonnees tot 1 oktober 2020.

  Vind jij het terecht dat spelers van Modern Warfare hun al verworven loadouts mee kunnen nemen naar Warfare en daarmee een voorsprong hebben ten opzichte van free-to-play spelers? Of zou in een Battle Royale iedereen zonder voordeeltjes tegen elkaar moeten strijden, zoals bijvoorbeeld in Fortnite?

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.