GRRM bevestigt: Game of Thrones einde anders in de boeken

News
maandag, 12 oktober 2020 om 14:30
Game of Throneseinde was volgens velen helemaal niet toepasselijk en verre van de kwaliteit die de serie eerder liet zien. Het lange verhaal kwam na een laatste seizoen met veel potentie erg abrupt en teleurstellend tot een einde. George R.R. Martin snapt wel waarom het einde van de serie niet goed werkt.
In de enorm populaire serie Game of Thrones verliep niet alles zoals de auteur van de boeken, George R.R. Martin, het in gedachten had. De serie ging grotendeels in dezelfde richting als de boeken (bekend als A Song of Ice and Fire), maar op een gegeven moment was de serie niet meer bij te houden voor de schrijver. De makers van de serie waarom dan ook eerder klaar dan de boekenreeks. Hierdoor veranderden er een heel aantal dingen, met name als het gaat om het einde van Game of Thrones.

Einde boeken wel al duidelijk

George R.R. Martin moest aan de makers van de serie, David Benioff en D.B. Weiss, duidelijk maken wat hij allemaal gepland had staan voor het einde van Game of Thrones. Dit ging niet helemaal zoals het had moeten gaan volgens George. Hij geeft aan dat Benioff en Weiss wel wisten wat er ging gebeuren, maar een aantal belangrijke wendingen in het verhaal afwezig waren. George geeft, zonder de twee te beledigen of ze ergens de schuld van te geven, aan dat hij de kritiek op de laatste seizoenen van de serie dan ook niet heel gek vindt. Er mistten simpelweg bepaalde verhaallijnen in de serie.
tormund hbo game of thronesf1584462472

Is het einde heel anders?

Door deze miscommunicatie zullen bepaalde verhaallijnen in de boeken dan ook heel anders zijn. De grote momenten zijn grotendeels hetzelfde, maar sommige personages en gebeurtenissen kregen niet het einde die George R.R. Martin precies voor ogen had. Veel fans waren ook niet blij met hoe seizoen 8 van Game of Thrones in elkaar zat. Er kwam zelfs een petitie om het laatste seizoen nog een keer te maken, maar deze keer zonder de momenten waar veel kritiek op was.
Hoe het einde van de boeken precies in elkaar zit is nog even afwachten. Martin is momenteel bezig met het zesde boek genaamd Winds of Winter en daarna volgt nog een zevende en laatste boek met de titel Dreams of Spring.

Populair Nieuws