HBO Max lanceert gewoon in mei, ondanks coronavirus

  HBO heeft diverse series en zelfs de Friends special uit moeten stellen in verband met het coronavirus. De lancering van de nieuwe HBO Max streamingsdienst gaat gewoon door. De dienst lanceert in mei in de Verenigde Staten en komt mogelijk later ook naar Nederland.

  Terwijl de ene na de andere productie in Hollywood stil is gevallen staat de lancering van HBO Max nog steeds gepland voor mei van dit jaar. HBO Max moet na Disney+ en Apple+ de nieuwe grote uitdager worden van Netflix. Door alle vertragingen was er twijfel ontstaan of de lancering van HBO Max wel door kon gaan, maar HBO CEO John Stankey is duidelijk: de lancering gaat gewoon door.

  We hebben de manier waarop we werken moeten aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. We moeten samenwerken om onze werkzaamheden op nieuwe manieren uit te kunnen voeren. [..] We werken in een bijzonder unieke situatie en hebben ons snel aan moeten passen om de lancering van HBO Max in mei gewoon plaats te kunnen laten vinden. Ook het marketingteam heeft zijn plannen aan moeten passen om ons publiek op nieuwe manieren te kunnen bereiken.

  WarnerMedia CEO John Stankey
  HBO

  Friends, The Big Bang Theory en meer

  HBO Max staat gepland voor een lancering in mei in de Verenigde Staten. In Nederland worden de series van HBO aangeboden door Ziggo die een langlopend contract met HBO heeft. Hoe lang dit contract nog loopt en of Ziggo ook HBO Max zal gaan aanbieden is onbekend. HBO Max gaat onder anderen series van Warner Media aanbieden.

  HBO Max zal onder anderen Friends, The Big Bang Theory, South Park, The Fresh Prince of Bel-Air, Game of Thrones, Watchmen en Euphoria aangaan bieden. Van Friends stond een speciale reünie op de planning, maar ook die is door het coronavirus op de lange baan geschoven.

  Naast series heeft Warner Bros ook een groot aantal films geproduceerd. Denk hierbij aan Joker, Wonder Woman, The LEGO Movie en The Matrix.

  Veel van deze series en films zijn nu nog bij onder anderen Netflix te zien, maar zullen naar verwachting daar verdwijnen zodra HBO Max ook buiten de Verenigde Staten gelanceerd wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.