HBO Max krijgt betere Apple TV-app

News
vrijdag, 08 april 2022 om 14:30
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max is nu een tijdje beschikbaar in Nederland en al die tijd hebben eigenaren van Apple TV’s het moeten doen met een niet al te beste app. Daar komt binnenkort verandering in. HBO Max is namelijk begonnen met de uitrol van een vernieuwde, betere app voor Apple TV.
Als je in de afgelopen maand de Apple TV-app van HBO Max hebt gebruikt is er een goede kans dat je wat problemen tegen bent gekomen. De app crasht vaak, kent veel glitches en raakt vaak overbelast als er populaire nieuwe content verschijnt. Dat alles moet verholpen zijn in een nieuwe Apple TV-app die HBO Max op dit moment uitrolt.
In deze nieuwe app moet het makkelijker zijn om in te loggen of je te registreren. Ook is de home-pagina verbeterd. Daarnaast is de optie om aftiteling over te slaan toegevoegd, zodat het makkelijker wordt om te bingen.
De app komt ook met een “My Stuff-ervaring”. Daarmee wordt bedoeld dat gebruikers meer kunnen doen om de films en series waar ze in geïnteresseerd zijn bij te houden. Zo kun je een “My List” en “Continue Watching List” bijhouden en sorteren.

Verbeterde app al beschikbaar op andere platforms

De eerdere HBO Max-app voor Apple TV was gebaseerd op code die daar eigenlijk op de lange termijn niet geschikt voor was. Nu gebruikt WarnerMedia geschiktere tech om de app te verbeteren. De meeste andere platforms, waaronder PlayStation, Android Samsung en LG, hebben al apps op basis van deze technologie.
Na Apple TV moeten ook Amazon Fire TV’s een nieuwe app krijgen. Daarna blijft HBO Max updates doorvoeren. Na de Fire TV is de webversie van de dienst aan de beurt.