Harry Potter-ster totaal niet tevreden met de films

News
vrijdag, 29 december 2023 om 11:30
Bij boekverfilmingen is er vaak veel discussie over de kwaliteit van de films. De Harry Potter-films zijn bij veel fans wel geliefd en de cast speelt daarbij een grote rol. Maar één van de sterren van de films, Gary Oldman, is over zijn eigen werk juist helemaal niet tevreden.
Veel acteurs zijn er best blij mee als ze in een grote franchise als Harry Potter hebben gespeeld en zijn vaak trots op hun werk. Maar dat geldt niet voor Gary Oldman, die Sirius Zwarts speelde in de films. In de Happy Sad Confused-podcast noemt hij zijn werk aan de film “middelmatig” (via Deadline).
Dat heeft er vooral mee maken dat Oldman naar zijn eigen mening zijn huiswerk had moeten doen. Hij vergelijkt zichzelf met Alan Rickman (Severus Snape), die de boeken las en ook wat toekomstige details was ingefluisterd door J.K. Rowling. Oldman geeft aan dat hij Sirius anders had gespeeld als hij de boeken had gelezen en dus had geweten hoe het zou aflopen met zijn personage.
Overigens is Oldman in alle gevallen kritisch op zijn eigen werk. Hij geeft aan dat het een treurige dag is als hij ooit één van zijn eigen films zou kijken en zichzelf daarin geweldig zou vinden. Dat zou niet echt motiveren om de volgende film nog beter te maken.

Gary Oldman toch dankbaar voor Harry Potter

Overigens was Oldman wel blij met de kans om in Harry Potter te spelen. Hij was destijds pas alleenstaand vader geworden en wilde liever niet de wereld over reizen om op locatie te filmen. Harry Potter en de Batman-trilogie van Christopher Nolan gaven hem de kans om dicht bij huis veel te verdienen voor weinig werk, zodat hij tijd kon doorbrengen met zijn kinderen.