De top 5 beste kids games van 2023

Article
vrijdag, 29 december 2023 om 11:00
minecraft legends screenshot 1f1680551475
Er zijn weer lekker veel toffe games uitgekomen dit jaar, maar een Resident Evil 4 of Baldur’s Gate 3 is misschien niet voor de kinderen onder ons. Gelukkig zijn er ook veel toffe games die daar wel helemaal prima voor zijn. Dit zijn de beste kids games van 2023!

5. Minecraft Legends

Menig gamer heeft aardig wat tijd in Minecraft zitten. Die game biedt vaak al schijnbaar eindeloze mogelijkheden, maar ontwikkelaar Mojang zelf zit ook niet stil wat betreft nieuwe manieren om Minecraft te ervaren. Zo kwam het dit jaar met de strategy-game Minecraft Legends.
De game is niet bijzonder complex, maar dat is wel gunstig als een kind misschien voor het eerst in aanraking komt met het strategy-genre. Bovendien heeft de game een goede co-op modus, zodat je gezellig met je vrienden samen aan de slag kunt.
party animalsf1623841368

4. Party Animals

Kinderen zijn vaak wel te porren voor een feestje en schattige dieren doen het ook vaak goed. Dan ben je misschien al geneigd te denken dat Party Animals een toffe game is voor de kids. Dat is ook helemaal geen verkeerde gedachte.
Party Animals combineert schattige dieren namelijk met een goede dosis slapstick. Iedereen kiest een dier uit en daarna is het knokken geblazen. Geen zorgen: het geweld valt allemaal wel mee. Het is vooral komisch om te zien hoe de boel uitpakt, omdat niet alle bewegingen precies gaan zoals je verwacht.
2023 07 24 sea of stars trucosf1694254817

3. Sea of Stars

Er zijn heel wat goede RPG’s uitgekomen dit jaar, maar ze zijn niet allemaal voor kinderen. Sommige games, zoals Baldur’s Gate 3, hebben bijvoorbeeld nogal volwassen content. Ook kan een RPG snel vrij ingewikkeld worden. Maar in Planet of Lana heb je daar geen last van.
In deze game ga je op avontuur met Valere en Zale, die het met hun zonne- en maankrachten opnemen tegen een kwaadaardige alchemist. Er volgt een spannend avontuur, met gevechten die goed bij te benen zijn voor nieuwkomers in het genre. Er zit een timing-element in de game waarmee je je aanvallen sterker kan maken, maar je hoeft je hersens niet te breken over de juiste strategie. Een nog simpelere versie van zo’n gevechtssysteem is te vinden in Super Mario RPG, ook een leuke game voor nog jongere spelers.
pikmin 4 afbeeldingf1689759200

2. Pikmin 4

Een kleine alien, een grappig hond-achtig wezen en hordes kleine bloemetjes. Eigenlijk alles aan Pikmin 4 is aantrekkelijk voor kinderen. Zoals altijd in deze reeks ga je op avontuur op een vreemde planeet, waarbij je puzzels oplost, schatten verzamelt en uiteindelijk probeert te vertrekken van de planeet waar je op vastzit.
Pikmin was altijd al geschikt voor kinderen, maar in Pikmin 4 is de reeks nog toegankelijker gemaakt. Er is bijvoorbeeld in het grootste deel van de game geen tijdsdruk meer, terwijl dat voorheen wel gebruikelijk was. Maar goed, het is natuurlijk geen verrassing dat Nintendo een leuke game maakt voor kids.
super mario bros wonderf1696505486

1. Super Mario Bros. Wonder

Als er één ontwikkelaar en uitgever is die het vaak goed doet bij de kids, is het Nintendo. Ook dit jaar was het bedrijf weer lekker bezig en vooral Super Mario Bros. Wonder springt eruit. Alles is uit de kast gehaald om van deze game een geweldig avontuur te maken.
De Wonder Flower die je in elk level vindt is natuurlijk een geweldige toevoeging die de game een vaak onverwachte wending geeft. Bovendien kun je deze game gezellig met zijn vieren spelen. Voor de jonge gamer die de wat uitdagendere levels niet helemaal bij kunnen benen, zijn er personages waarmee je kunt spelen die geen schade kunnen oplopen van vijanden. Het is een game die je in huis kunt halen voor de kids, maar ook zeker een game die je lekker samen met de kids kunt spelen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties