De beste LEGO Harry Potter sets voor volwassenen

Article
woensdag, 27 december 2023 om 10:30
De Harry Potter-reeks is geschreven voor kinderen, maar velen die ermee groot zijn geworden, hebben er nog steeds een voorliefde voor. Voor LEGO geldt vaak hetzelfde. Dit zijn de leukste LEGO Harry Potter sets voor volwassenen.

Diagon Alley

Wie aan Harry Potter denkt, denkt al snel aan Zweinstein/Hogwarts, maar voor Harry zelf begon het magische leven bij de Wegisweg. Deze straat van toverwinkeltjes zou menig fan maar wat graag bezoeken. Je kunt enigszins in de buurt komen met deze LEGO-set.
De set bestaat uit vier bouwwerken die samen goed zijn voor zes winkels. De bekenste zaken zijn natuurlijk van de partij, zoals Weasley’s Wizard Wheezes en Ollivanders toverstokkenwinkel. De set zit vol leuke details om te ontdekken. In wezen zijn het natuurlijk ‘gewoon’ vier huisjes van LEGO, maar het zijn wel vier huisjes waar fans veel plezier aan zullen beleven.
lego harry potter hogwarts and groundsf1685964797

Hogwarts Castle and Grounds

LEGO-sets voor volwassenen zitten vaak in het duurdere segment, maar we wilden niet alleen maar de duurste sets op deze lijst vermelden. We zullen niet beweren dat dit model van Zweinstein goedkoop is, maar binnen het relatief kleine Harry Potter-aanbod voor volwassenen is dit niet de hoofdprijs. Gelukkig is het evengoed een leuke set.
Want ja, zonder Zweinstein is Harry Potter geen Harry Potter. En met deze set kun je het hele kasteel nabouwen, plus het terrein eromheen. Je kunt voor een grotere versie gaan, die misschien iets meer bouwtijd oplevert, maar dit kleinere kasteel is gek genoeg vollediger. Het is maar net wat je belangrijk vindt.
lego hogwarts icons harry potterf1681828673

Hogwarts Icons

Veel LEGO-sets, helemaal in thema’s gebaseerd op films, beelden locaties of voertuigen uit. Maar vaak zijn er ook heel iconische voorwerpen in een reeks. Deze set neemt er een paar bij elkaar.
Zo vindt je een stapel schoolboeken, een paar flesjes uit het toverdranken-lokaal de bril van Harry Potter en natuurlijk een toverstaf. Niet onbelangrijk is het gedetailleerde model van Hedwig, dat bovenop de set te vinden is. En kijk: daar is eindelijk je Zweinstein-brief.
lego hogwarts expressf1699370353

Hogwarts Express

Veel treinreizen in het dagelijks leven zijn wat saai. Je gaat zitten, wacht een tijdje en je bent op je bestemming. Je kunt wat muziek opzetten, of misschien lukt het in een rustige trein om een stukje te lezen. Maar dat is met de Zweinstein Express wel anders.
Op weg naar school gebeurt er eigenlijk altijd wel iets. Zelfs als je niet met een vliegende auto achter de trein aan hoeft, is er een inval van dementors, of maak je onverwacht een vriend. Veel van deze memorabele momenten zijn uit te beelden met de LEGO-set van de Zweinstein-express. Natuurlijk is er ook een stukje van Perron 9 ¾ inbegrepen.
lego harry potter gringottsf1689693708

Gringotts Wizarding Bank

Toen de eerder genoemde Wegisweg-set een paar jaar gelden verscheen, was er een element dat ontbrak. De bank Gringotts/Goudgrijp is een grote blikvanger in de winkelstraat. Een paar maanden geleden was er dan eindelijk de mogelijkheid om het tafereel compleet te maken, dankzij de Gringotts set.
Nu deze er eindelijk is, is het redelijk begrijpelijk dat hij aanvankelijk geen onderdeel was van de Wegisweg. Er zijn namelijk heel wat steentjes voor nodig om echt recht te doen aan de bank. Want naast het gebouw boven de grond (dat overigens naadloos in de Wegisweg gezet kan worden), zijn er natuurlijk ook de kluizen onder de grond. Die zijn misschien nog wel belangrijker en het is goed om te zien dat er in deze set een donkere grot met een paar kluizen in inbegrepen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties