De 10 beste 2023 games om nu te pre-orderen

Article
woensdag, 08 maart 2023 om 15:00
zelda tears of the kingdom luchtf1676465938
2023 is losgebarsten en het jaar staat alweer klaar met tal van games om van te genieten. Alleen al op basis van de grote AAA-releases is er veel om van te genieten. De beste games van 2023 om nu in de pre-order te zetten hebben we voor jou op een rijtje gezet.
Voor deze lijst met beste games van 2023 om nu in de pre-order te zetten hebben we specifiek gekeken naar de games die je al kunt pre-orderen. Uiteraard gaat het dan wel om de titels die ook voor 2023 gepland staan. Als de game nog niet in de pre-order gezet kan worden (dan wel niet in de digitale schappen), komt de game niet in deze lijst voor.

Wo Long: Fallen Dynasty

Releasedatum: 3 maart 2023
We trappen het lijstje af met Wo Long Fallen Dynasty. Deze duistere fantasy game van Team Ninja neemt je mee naar de Later Han Dynasty waarin demonen een aanval lanceren op de iconische Three Kingdoms. Aan jou om middels bikkelharde combat al deze monsters een kopje kleiner te maken en het koninkrijk te redden.

Metroid Prime Remastered

Releasedatum: 3 maart 2023
Halverwege februari verscheen Metroid Prime Remastered al in de digitale winkelschappen van Nintendo, maar vanaf 3 maart is het ook tijd voor de fysieke release van de game. Veel fans zitten specifiek te wachten op het exemplaar dat in de winkel verschijnt om de tijd waarin de game oorspronkelijk verscheen te herbeleven. Dat de game enorm goed in de smaak valt, is alleen maar een mooie bonus.

Resident Evil 4

Releasedatum: 24 maart 2023
Niet alleen Metroid Prime verschijnt dit jaar in vernieuwde vorm. Hetzelfde geldt voor Resident Evil 4. De klassieke horrorgame van Capcom verschijnt in maart in een compleet nieuw jasje. Een opgepoetste visuele stijl, betere controls en nog veel meer verbeteringen staan op de planning, maar natuurlijk wel nog met dezelfde heerlijke horrorsfeer als destijds in 2005.

Dead Island 2

Releasedatum: 21 april 2023
Wie niet wil griezelen met een remake kan dit een paar weken later doen in de gloednieuwe zombie game Dead Island 2. Dit keer hebben zombies Los Angeles te grazen genomen en het is aan jou om je in deze knotsgekke titel een weg te slaan door al die ondode wezens.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Releasedatum: 21 april 2023
Fans van de tactische reeks Advance Wars moesten er lang op wachten, maar dit jaar is het dan eindelijk tijd voor Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. Door de invasie van Oekraïne werd de game voor dik een jaar uitgesteld, maar tijdens de meest-recente Nintendo Direct

Star Wars Jedi: Survivor

Releasedatum: 28 april 2023
Een week later is het tijd voor het vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. Het avontuur van Cal Kestis wordt vervolgd en belooft vooral een stuk grootser te worden dan de 2019-titel. Daarin was de voormalig Padawan vooral op de vlucht voor de Empire, terwijl hij in de nieuwe titel na vijf jaar een echte Jedi Knight is die opnieuw de strijd aan moet gaan met het kwaadaardige rijk.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Releasedatum: 12 mei 2023
Na zes jaar wachten is het in mei eindelijk tijd op het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De lanceringstitel voor de Nintendo Switch wordt al jaren gezien als één van de beste games en dus zijn de verwachtingen hooggespannen voor het nieuwe deel. De trailers zijn nog wat geheimzinnig, maar duidelijk is wel dat Link het luchtruim van Hyrule gaat verkennen.

Street Fighter 6

Releasedatum: 2 juni 2023
Het jaar belooft ook geweldig te worden voor fans van vechtgames, want het zesde deel in de geliefde Street Fighter-reeks staat op de planning. Op 2 juni verschijnt de nieuwe titel en die lancering belooft een feestje te worden voor vechtersbazen. Nooit eerder zagen de legendarische vechtersbazen als Ryu, Chun-Li, Luke, Jamie, Kimberly en nog veel meer er zo mooi uit en op basis van de eerste previews lijkt het met de gameplay ook goed te komen.

Diablo IV

Releasedatum: 6 juni 2023
2023 is ook het jaar waarin het vervolg op Diablo III verschijnt. Die titel stamt alweer uit 2013 en na tien jaar komt het vervolg er eindelijk aan. Blizzard belooft grote veranderingen voor de geliefde dungeon-crawler-reeks. Zo genieten spelers deze keer van een open-world-structuur en daarover zijn fans die de game alvast gespeeld hebben laaiend enthousiast over.

Final Fantasy XVI

Releasedatum: 22 juni 2023
We sluiten deze lijst af met Final Fantasy XVI, de aankomende JRPG van Square Enix. De reeks is al bijna veertig jaar oud, maar als we op de trailers afgaan heeft de Japanse ontwikkelaar nog tal van trucjes om de langlopende reeks fris en vernieuwd te houden. Zo lijkt ook het plan met Final Fantasy XVI waarin actieve gevechten volledig centraal staan in combinatie met next-gen grafisch pracht en praal.

De beste games van 2023 voor de pre-order

Dit zijn als je het ons vraagt de beste games van 2023 voor de pre-order. Heb jij nog suggesties die in dit rijtje thuishoren? Laat het ons weten in de reacties.