Black Mirror seizoen 6 in de maak voor Netflix

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 9:00
black mirror seizoen 5 uitgesteld door bandersnatch 144475
Netflix heeft achter de schermen groen licht gegeven voor het zesde seizoen van Black Mirror. Zo melden bronnen aan Variety. Wie er in het nieuwe seizoen speelt, is nog niet bekend.
Black Mirror krijgt een zesde seizoen op Netflix, al zal deze nog wel even op zich laten wachten. De productie van het seizoen is pas net onderweg en er wordt nog gekeken naar wie een rol gaat krijgen in het aankomende seizoen. Wel is al duidelijk dat de ambities voor seizoen 6 groot zijn.
Netflix wil de productiekwaliteit nog verder verhogen en behandelt iedere aflevering van het nieuwe seizoen als een losse film. Voor fans is dat helemaal goed nieuws, want Black Mirror seizoen 6 krijgt ook nog eens meer afleveringen dan seizoen 5. Toen werden 'slechts' drie afleveringen geleverd waarin Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace en Miley Cyrus een rol hadden.

Black Mirror seizoen 6 laat lang op zich wachten

Het aankomende seizoen van Black MIrror laat flinke tijd op zich wachten. Het vijfde seizoen van de serie verscheen alweer drie jaar geleden. In 2019 verschenen de laatste drie afleveringen en het lange wachten is enigszins logisch. Achter de schermen lag de situatie namelijk wat lastig en de maker dacht zelfs dat de serie niet meer door zou gaan.
Maker Charlie Brooker en creatieve partner Annabel Jones namen namelijk afscheid van hun productiehuis House of Tomorrow (dat gesteund werd door Endemol Shine Group) in 2020. Brooker en Jones vormden daarna een nieuw productiehuis genaamd Broke and Bones, maar konden niet gelijk aan de slag met een nieuw seizoen van Black Mirror. De rechten van de serie lagen namelijk nog bij Endemol Shine Group (inmiddels onderdeel van Banijay Group).
Inmiddels is duidelijk dat een deal gemaakt is en dat het zesde seizoen in productie is. Het hoge woord zelf moet alleen nog van Netflix komen. Mogelijk gebeurt dit tijdens Geeked Week, het Netflix-evenement dat in juni op de planning staat.