Halo: The Master Chief Collection nu te spelen op Steam Deck

News
zondag, 09 april 2023 om 12:30
halo master chief collectionf1584710935
Halo: The Master Chief Collection is nu ook onderweg te spelen. De game is namelijk nu ook te spelen op de Steam Deck, zo laat ontwikkelaar 343 Industries weten op Twitter.
343 Industries deelden het nieuws samen met een video waarin te zien is hoe iemand van het team Halo: The Master Chief Collection opstart op een Steam Deck. Het is niet de eerste Halo-game die op de handheld te spelen is. Eerder werden Halo Wars: Definitive Edition, Halo: Spartan Strike en Halo Infinite al toegevoegd. Die eerste twee games zijn geverifieerd, terwijl Infinite alleen ‘speelbaar’ is.
Mocht je problemen tegenkomen tijdens het spelen vraagt de ontwikkelaar om die vast te leggen via een screenshot of filmpje en een Flag Report ticket in te dienen en géén Bug Report ticket. 343 kan via een Bug Report ticket geen probleemoplossing te bieden voor Steam Deck-gerelateerde problemen, aldus de ontwikkelaar zelf.

Problemen Halo: The Master Chief Collection op Steam Deck

Een aantal problemen zijn al bekend. Zo is er een bug in de Anti-Cheat opties die ervoor zorgt dat het tegenovergestelde van je keuze gebeurt. Kies je er bijvoorbeeld voor om de Anti-Cheat uit te zetten, wordt die juist aangezet. Andere problemen die je mogelijk kunt ondervinden tijdens het spelen van Halo: The Master Chief Collection op de Steam Deck zijn als volgt:
  • Kort nadat je uit een party wordt verwijderd of deze zelf verlaat via het Roster-menu, kan de game vastlopen of crashen.
  • Spelers kunnen op de Steam Deck niet de Campaign Co-op of Spartan Ops spelen met spelers op pc of Xbox-consoles. Ook als dit in het begin wel lukt wordt de verbinding tijdens alle sessies uiteindelijk verbroken. Wanneer alle spelers op een Steam Deck spelen werkt alles naar behoren.
  • Voordat je input-beperkte matchmaking kunt spelen, moet je mogelijk je voorkeursinvoerapparaat in de game wijzigen naar Gamepad. Wanneer je de game opstart moet je naar ‘Options & Career’ en dan vervolgens naar ‘Settings’. Onder ‘Control’ kun je wisselen naar Gamepad.