5 Formule 1 films en series om het lange wachten mee te overbruggen

Article
zondag, 09 april 2023 om 13:00
formula 1 drive to survive s5 e1 native 00 36 58 00f1677243517
Formule 1-fans moeten nu lang wachten op de volgende Grand Prix, doordat de GP van China is geannuleerd. Gelukkig kan je het wachten wat makkelijker maken met deze F1 films en series.

Drive to Survive

Sinds Liberty Media de eigenaar is geworden van de Formule 1, is de sport veel populairder geworden. Dat komt niet alleen door het slimme gebruik van social media, maar ook door de Netflix-serie Drive to Survive.
De show is een documentairereeks waarin verschillende coureurs en teams onder de loep worden genomen tijdens het seizoen. Zo krijg je als kijker een beter idee wat er allemaal gaande is in het leven van een Formule 1-coureur en alle politiek en drama achter de schermen. Let er wel op dat er soms wat gesleuteld wordt met de beelden, maar ondanks dat is Drive to Survive een ideale manier om de tijd te doden tot de volgende Grand Prix.
Waar te kijken: Netflix.
sennaf1680605190

Senna

De makers van Drive to Survive zijn geen vreemde als het aankomt op de Formule 1. De producenten hebben namelijk eerder al de geprezen documentaire Senna gemaakt. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht, draait de film uit 2010 om de Braziliaanse coureur Ayrton Senna, die in 1994 tragisch overleed tijdens de San Marino Grand Prix.
De documentaire maakt gebruik van niet eerder uitgezonden beelden, om het hele verhaal van Senna in de Formule 1 te vertellen. Van zijn debuut in 1984, zijn vele successen tot aan die noodlottige race.
Waar te kijken: Videoland en Viaplay.
rushf1680605240

Rush

Van de ene legende gaan we over op de andere. Rush is namelijk een speelfilm over het legendarische gevecht tussen de F1-kampioenen James Hunt (Chris Hemsworth) en Niki Lauda (Daniel Brühl), die tot het hoogtepunt kwam tijdens het seizoen van 1976.
Ondanks dat het een speelfilm is, worden de actie en coureurs uitstekend geportretteerd. Brühl heeft lang samengewerkt met Lauda om zijn manier van doen en laten over te nemen, waarvoor de acteur ook prijzen in de wacht heeft gesleept. Kortom, een must-watch voor F1-liefhebbers.
Waar te kijken: Amazon Prime Video.
max verstappen gp nederland 2022f1662362725

Max Verstappen: Anatomy of a Champion

Sinds Viaplay de rechten voor de Formule 1 heeft overgenomen in Nederland, heeft de streamingdienst ook meteen een samenwerking gesloten met Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen rijdt niet alleen rond met het logo van de streamingdienst op zijn helm, maar hij werkt ook mee aan documentaires van Viaplay.
Zo is op de streamingdienst sinds kort Max Verstappen: Anatomy of a Champion te zien. De serie duikt in de kindertijd van de Nederlander en zoekt uit hoe hij is uitgegroeid tot de kampioen zoals we die nu kennen.
Waar te kijken: Viaplay.
rsz credit private schumacherf1630051556

Schumacher

Als er één naam synoniem staat met Formule 1, dan is het natuurlijk wel Michael Schumacher. De Duitser werd als eerste maar liefst zeven keer wereldkampioen, een record die hij nog steeds in handen heeft samen met Lewis Hamilton. Helaas zal Schumacher nooit meer kunnen racen, na het verschrikkelijke ski-ongeluk in 2013.
Ben je benieuwd naar de legendarische carrière van Schumacher, dan is de gelijknamige film op Netflix een perfect uitgangspunt. De documentaire belicht het leven van de Formule 1-coureur, van zijn jonge jaren en de flitsende doorbraak in F1 tot aan zijn jaren bij Mercedes, en laat veel mensen uit zijn leven aan het woord - inclusief vrouw Corinna en zoon Mick.
Waar te kijken: Netflix.

Populair Nieuws