Sainz ziet tweede plaats als maximum: "Red Bull moet weg!"

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 16:00
carlos sainz gp australie 2023f1681888925
Aankomend weekend zal het weer spannend worden in Canada, maar waarschijnlijk alleen voor de tweede plaats. Volgens Carlos Sainz moet Red Bull Racing eerst weg, voordat een ander team kan winnen.
Vorig jaar ging Ferrari uitstekend van start. Na de Grand Prix van Australië leek de titel voor Charles Leclerc bijna een formaliteit, nadat Max Verstappen al twee keer was uitgevallen in drie races tijd. Maar sindsdien heeft Red Bull Racing uitstekend werk verricht en een enorm gat geslagen met de concurrentie.
Ondertussen heeft Ferrari juist moeten inleveren op de andere teams, waardoor het dit seizoen voornamelijk aan het strijden is met Aston Martin en Mercedes om de laatste podiumplaatsen. Volgens Carlos Sainz heeft Ferrari alsnog het doel om weer overwinningen te behalen, maar er is momenteel maar één oplossing daarvoor, zo laat de coureur weten tegen Motorsport.com.

“Allereerst, Red Bull moet weg! Dan zou het moeten kunnen. Het ene weekend zijn wij sneller en dan weer Mercedes of Aston Martin. Dat is niet ons doel. Wij willen eerste worden. Daarom ben ik ook meer dan ooit in Maranello, in de simulator, om het team te helpen de juiste richting in te slaan.”

Wel succes voor Ferrari in andere motorsport

Ondanks dat Ferrari dit seizoen nog niet heeft gewonnen in de Formule 1, was de autofabrikant wel succesvol tijdens de 24 uur van Le Mans. De legendarische endurance race werd gewonnen door Ferrari, met onder andere voormalig F1-coureur Antonio Giovinazzi achter het stuur. Sainz vindt de prestatie zeer bijzonder en heeft Giovinazzi ‘een dikke knuffel gegeven’.

Populair Nieuws