Halo Master Chief Collection krijgt co-op crossplay

News
woensdag, 13 april 2022 om 13:30
halo master chief collectionf1584710935
Halo-fans wachten nog altijd op de co-op van Halo Infinite. Die is er nog niet, maar er is wel goed nieuws voor spelers van The Master Chief Collection. Deze heeft al co-op en daarin is vanaf nu ook crossplay mogelijk.
Halo staat bekend als dé shooter die je moet hebben als je graag in co-op speelt. Dat kon in The Master Chief Collection tot dusver alleen met vrienden op hetzelfde platform. Maar nu kunnen spelers op Xbox en PC ook samen de campagne doorlopen dankzij een nieuwe patch.
Kanttekening is wel dat het op dit moment alleen nog gaat om Halo 3 en Halo 3: ODST. Ontwikkelaar 343 Industries noemt de co-op crossplay nog een experiment. De feature is intern getest, maar het team heeft feedback nodig van echte spelers (die je hier kunt geven).
Het is niet duidelijk of 343 plannen heeft om de crossplay ook beschikbaar te maken voor de andere co-op campagnes in de collectie. Mogelijk wil de ontwikkelaar eerst zien of het een succes is in Halo 3. Er is al crossplay voor de PvP-modus van de collectie.

Nog meer verbeteringen voor de Master Chief Collection

De crossplay co-op is niet het enige dat is aangepast in de Master Chief Collection. Er zijn bijvoorbeeld verschillende aanpassingen gedaan aan Firefight- en Floodfight-modi van ODST. De volledige patch notes van de update vind je hier.