FIFA komt met gratis voetbalstreamingdienst FIFA+

News
woensdag, 13 april 2022 om 14:00
fifaf1631545457
In aanloop naar het WK voetbal later dit jaar in Qatar heeft voetbalbond FIFA een eigen gratis streamingdienst opgericht genaamd FIFA+. Op de dienst zijn duizenden live en gearchiveerde wedstrijden te zien, waaronder veel oude WK-wedstrijden.
Het is de bedoeling dat er op een gegeven moment 40.000 live wedstrijden per jaar worden gestreamd, van honderd voetbalbonden van over de hele wereld. Van deze 40.000 wedstrijden zijn er 11.000 in het vrouwenvoetbal. Het gaat om wedstrijden in bijvoorbeeld Europese competities als de Deense Superliga, de Poolse Ekstraklasa en de Slowaakse Fortuna Liga.
FIFA-voorzitter Gianni Infantino zei het volgende over de dienst:

FIFA+: meer dan wedstrijden alleen

Naast wedstrijden heeft de nieuwe streamingdienst ook een aantal originele series en documentaires, waaronder Ronaldinho: The Happiest Man in the World, After Diego, Croatia: Defining a Nation en Icons, een serie waarin iedere aflevering een andere vrouwelijke voetballer in de spotlight wordt gezet.
Daarnaast kunnen voetballiefhebbers ook bij FIFA+ terecht voor nieuws, informatie over toernooien en om hun voetbalkennis te testen door verschillende quizzen af te nemen in de trivia sectie.
Momenteel is FIFA+ beschikbaar in vijf talen: Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. In juni komen er daar nog zes bij. Nederlands zit daar vooralsnog niet bij. De dienst is te streamen via je internetbrowser of de mobiele app.

Populair Nieuws