Update - Halo Infinite multiplayer officieel gelanceerd

News
dinsdag, 16 november 2021 om 9:30
halo infinite multiplayerf1642348001
Het gerucht gaat rond op Twitter dat maandag de multiplayer modus van Halo Infinite verschijnt. De releasedatum voor de campagne van de game staat op 8 december, een vervroegde multiplayer versie zal dus een mooie verrassing zijn.

Update 2 - Halo Infinite multiplayer launch officieel

De geruchten over een vroege lancering van de Halo Infinite multiplayer modus bleken waar. Tijdens de Xbox Anniversary stream op maandagavond heeft Microsoft aangekondigd dat de modus direct te spelen is. Aangezien de multiplayer modus, is tegenstelling tot de singleplayer campagne die op 8 december zal uitkomen, free-to-play is, kan iedereen met een Xbox One, Xbox Series X/S of PC de game nu spelen.

Update - Komt de Halo Infinite multiplayer vandaag?

Sinds de geruchten over het vroeg verschijnen van de Halo multiplayer modus, is er veel gaande op Twitter. Zo heeft degene die het gerucht origineel heeft gemeld, Halodotapi, zijn claim teruggetrokken. Volgens de lekker komt de multiplayer nu op 23 november uit. Anderen geloven alleen wel dat de multiplayer vandaag nog zal verschijnen. Zo zegt Jeff Grubb dat de modus 'gewoon' de 15de verschijnt en ook NateTheHate heeft zijn claim op Twitter geretweet. Vanuit Microsoft en 343 Industries is er nog niks gemeld, maar later vandaag wordt het 20-jarige jubileum, en die van Halo, gevierd door middel van een livestream. Mogelijk wordt daar de releasedatum bekendgemaakt.

Origineel bericht

De geruchten komen van twee Twitter gebruikers, die beide bekend staan om het leaken van details rondom Halo games. Gebruiker Halodotapi had eerder een tweet geplaatst waarin staat: 'Heroes of Reach - November 15, 2021'. Onder de tekst staat de officiële foto die wordt gebruikt voor de multiplayer van Halo Infinite. Halodotapi belooft 100 dollar weg te geven aan een willekeurige volger als de informatie van een vroegtijdige multiplayer niet klopt. Halodotapi heeft vrij snel gezegd dat de kans ook bestaat dat de multiplayer modus niet op 15 november wordt gelanceerd, maar op de 23ste.
Ook heeft de Twitter-gebruiker onder een post van Xbox een bericht geplaatst met de woorden: “Infinite next week". Aangezien de campagne van Halo Infinite pas 8 december uitkomt, lijkt de gebruiker te verwijzen naar de release van de multiplayer modus. Helemaal omdat de andere modi voor Halo Infinite pas in 2022 gelanceerd zullen worden.

Zijn er nog meer Halo Infinite leaks?

Een andere leaker, Surasia4, antwoordde op een bericht van een Halo fan. Deze fan stelt dat een vroegtijdige release van de Halo Infinite multiplayer hoogst onwaarschijnlijk is, maar Surasia4 reageert simpelweg met: “Je zult het zien”. Uiteraard is het nog niet officieel aangekondigd dat er een early release van de multiplayer aankomt, maar helemaal gek zal het niet zijn wanneer hij er wel is. Maandag 15 november is namelijk het 20-jarige jubileum van de Halo franchise en mogelijk wordt dat dus op een speciale manier gevierd.
Officieel is het dus nog niet, maar het zal enorm leuk zijn voor alle gamers wanneer de multiplayer eerder te spelen is. Het is voor Halo fans dus zeker de moeite waard om maandag het nieuws rondom de game scherp in de gaten te houden!
Dit bericht is bijgewerkt op 16 november 2021.