EPOS lanceert H3PRO Hybrid headset in gaming-lineup

News
dinsdag, 16 november 2021 om 9:00
img 20211115 165143f1636999951
Wie op zoek is naar een high-end gaming headset, krijgt er vandaag een keuzemogelijkheid bij. EPOS, dat kan worden gezien als de gaming-tak van Sennheiser, brengt namelijk de nieuwe H3PRO Hybrid op de markt. Een koptelefoon met alle toeters en bellen: draadloos, 7.1 surround sound en actieve noise cancelling. Logischerwijs heeft dat ook de nodige invloed op het prijskaartje: de H3PRO Hybrid heeft een adviesprijs van een whopping 279 euro!

Nieuw vlaggenschip van EPOS

Een aantal van de koptelefoons dat door EPOS op de markt is gebracht in de laatste paar jaar was weinig meer dan een Sennheiser-product met een ander logo. Afgezien van dergelijke EPOS | Sennheiser-producten, bracht de Deense fabrikant recentelijk ook al de nieuwe H6PRO uit. Een headset met de nodige gebreken, zeker gezien het prijskaartje van 179 euro. Een maand later is het nu de beurt aan de H3PRO Hybrid om te verschijnen, met de duidelijke intentie om de gaming-lijn van EPOS aan te voeren.
De koptelefoon komt met nagenoeg alle features die je anno 2021 kan verwachten. EPOS behoudt de afneembare microfoon (en het overgebleven gat wordt na afname netjes gevuld met een dopje dat perfect bij de kleurensamenstelling past) van de H6PRO en voegt de optie voor een 7.1 surround sound-ervaring én een actieve noise cancellation-feature toe. De term ‘Hybrid’ slaat in dit geval op de mogelijkheid om de headset zowel draadloos als met snoer te gebruiken. Zodoende lijkt de H3PRO Hybrid flink op de bestaande H3 Hybrid, maar laatstgenoemde kent geen low-latency dongle maar enkel bluetooth (en wired uiteraard).
pic2f1636992112

EPOS H3PRO Hybrid moet alles zijn

Een andere functieverbetering van de H3PRO Hybrid ten opzichte van de H3 Hybrid is de toevoeging van actieve noise cancelling. Met één druk op de knop wordt je van de buitenwereld afgesloten en hoor je enkel het geluid dat jij afspeelt. Volgens EPOS gaat het gebruik van die functie gepaard met een behoorlijke reductie in batterijduur, hoewel je ook dan niet in de problemen zal komen op bijvoorbeeld lange vluchten: via Bluetooth én met de noise canceling aan zal de H3PRO Hybrid het 22 uur vol moeten houden alvorens je een USB-port moet zoeken.
De toevoegingen ten opzichte van de H6PRO en de H3 Hybrid gaan uiteraard wel gepaard met een verhoging van het prijskaartje: met 279 euro (adviesprijs) komt de H3PRO Hybrid nét onder de GSP 670 binnen, hoewel die koptelefoon ook voor minder gevonden kan worden buiten de webshop van EPOS om.