Geliefde game krijgt mod om gruwelijke reden

News
donderdag, 22 december 2022 om 11:30
half life 2f1574244883
Als een game maar populair genoeg is, is er een goede kans dat hij jaren later nog steeds allerlei mods krijgt. Vaak is dat om problemen te verhelpen of spelmodi toe te voegen die hij eigenlijk niet heeft. Maar Half-Life 2 krijgt nu om een bijzonder onsmakelijke reden een nieuwe mod.
Het kan verleidelijk zijn om te denken dat alle textures in een game helemaal vanaf nu gemaakt zijn voor de game. Maar in werkelijkheid gebruiken veel ontwikkelaars foto’s als basis voor hoe hun game eruit komt te zien. Wanneer dat gedaan wordt voor stenen of hout hebben spelers er doorgaans niet zo’n moeite mee, maar Half-Life 2 fans hebben iets enigszins schokkends ontdekt.
In de game is namelijk een lijk te vinden dat ernstig is verbrand. Het lijkt erop dat dit model is gebaseerd op een foto van een echt lichaam uit een medisch handboek. Dat werd ontdekt in de reacties op een Reddit-post op een subforum waarop mensen foto’s delen die onaangenaam zijn om naar te kijken. YouTuber Ricther Overtime deelde deze informatie vervolgens met het grote publiek.
Er is geen officiële bevestiging dat de foto inderdaad is gebruikt voor het lichaam in Half-Life 2, maar er lijkt volgens veel mensen die de vergelijking durven te bekijken geen twijfel mogelijk. De game zou ooit veel duisterder zijn geweest dan hij uiteindelijk is geworden, dus mogelijk is dit model daar een overblijfsel van.

Half-Life 2 mod verwijdert lijk

Veel spelers zien liever geen echt lijk in een game, dus modder zijn al aan het werk gegaan om Half-Life 2 hierop aan te passen. Er is al een mod beschikbaar voor de PC versie van de game. Een nieuw model combineert de gezichten van Dr. Kleiner en Breen om een gruwelijk effect te bereiken dat niet is gebaseerd op een echt stoffelijk overschot. Let wel op: de beelden van hoe het lijk er in de originele game uitziet zijn te zien op de pagina van deze mod.