Hackers hebben het gemunt op bekende FIFA 22 handelaren

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 12:00
fifa 22f1626099250
Hackers hebben in korte tijd de accounts gehackt van verschillende FIFA 22 spelers die bekend zijn door het handelen van in-game items. De slachtoffers van hacks zijn daardoor al hun in-game items en geld kwijt. Nog erger, EA doet vrijwel niets om de slachtoffers te helpen.
Normaal is het leuk als je hoog in het scorebord staat van beste handelaren in FIFA 22, maar momenteel zorgt het voor problemen. Veel spelers die namelijk bekend zijn door het vele handelen in-game zijn namelijk gehackt. Daarnaast worden slachtoffers van de hacks nauwelijks geholpen.

Hoe kunnen de FIFA 22 accounts worden gehackt?

Het probleem lijkt heel simpel te zijn. EA zelf geeft de gegevens eigenlijk weg aan de hackers, er is dus geen groot lek van gegevens. Een bekende FIFA 22 speler deelt namelijk een screenshot op Twitter waarin te zien is dat zijn mail wordt gespamd met mails van EA om het wachtwoord te wijzigen.
Hoe het dan zou werken is dat de hackers de gamertags halen uit de lijst van beste handelaren, deze vervolgens gebruiken om bij EA aan te geven dat ze het wachtwoord kwijt zijn en dit zou dan zo vaak gebeuren dat er altijd wel een werknemer van EA de gegevens overdraagt. Hierdoor krijgen de echte gebruikers dus veel van dit soort mails binnen.
Meerdere spelers zouden al bij EA hebben aangeklopt, maar tot nu toe lijkt EA niets te doen met het probleem. Het is dus momenteel erg risicovol om veel te handelen, want straks kom je op de lijst terecht van beste handelaren van de game. Hopelijk doet EA binnenkort dus wel iets met de problemen, want anders kunnen heel veel spelers hun account kwijt raken.