5 redenen om FIFA 22 over te slaan

Article
zondag, 19 december 2021 om 15:00
fifa 22f1626099250
FIFA 22 is nu al een tijdje uit en spelers hebben een goed beeld kunnen krijgen van de game. Misschien staat de game dus op je lijstje voor de feestdagen, maar is het het nog wel waard om de game te halen of kan je FIFA dit jaar beter overslaan?

Ieder jaar dezelfde game

EA brengt ieder jaar een nieuwe FIFA game uit. Hiervoor moet er wel echt iets nieuws in de game zitten, want anders ben je eigenlijk ieder jaar dezelfde game aan het kopen. De vernieuwing kan vooral zitten in toernooien en nieuwe gamemodi, maar ook gameplay. Het ligt er dus ook aan wat FIFA 22 voor nieuws biedt vergeleken met eerdere FIFA-games en het lijkt erop dat FIFA 22 niet echt grote vernieuwingen brengt.

Weinig gedaan met carrière gamemodus

Waar EA vooral de focus op heeft gelegd in FIFA 22 is de multiplayer gamemodus. Hier wordt ook het meeste geld mee verdiend, dus is dit niet een vreemde keuze. Toch is het teleurstellend voor fans die liever alleen spelen in bijvoorbeeld de carrièremodus om een eigen voetbalteam bij elkaar te verzamelen.
Hoewel de gamemodus wel in de game zit en er wel wat nieuwe dingen aan de gamemodus zijn toegevoegd, is het eigenlijk vrijwel hetzelfde. Als je FIFA echt speelt voor de carrière gamemodus, dan is het dus niet noodzakelijk om de nieuwe game aan te schaffen. Behalve als je bijvoorbeeld heel graag een custom stadion wil hebben.

De micro-transacties blijven komen

Hoewel er steeds door EA wordt beloofd dat het beter zal gaan met de in-game transacties, mede door druk van overheden om lootboxen te verwijderen, lijkt het er niet op dat er echt een verandering in zal komen. Er is weer een hoop te koop in FIFA 22. Spelers worden nog steeds verleid om items te kopen in de game. Ben je hier dus gevoelig voor, dan is het misschien beter om de game over te slaan.

Gameplay problemen

Sinds de release van FIFA 22 hebben spelers al vaak gemeld dat er problemen zijn met de gameplay. Dit kunnen kleinere of grote problemen zijn. Al vroeg werden er bijvoorbeeld aanpassingen gedaan aan de AI van de keeper, deze zou namelijk te goed zijn in zijn werk.
Toch heeft die update niet genoeg gedaan en zitten er nog steeds fouten in de AI van de keeper. EA komt dus wel vaak met nieuwe updates om de problemen op te lossen, maar als speler moet je er dus rekening mee houden dat de game wel nog wel wat problemen heeft.
fifa 22 hypermotionf1626250746

Belangrijkste nieuwe FIFA 22 functie alleen op PS5 en Xbox Series X

De grootste nieuwe toevoeging aan FIFA 22 is hypermotion. EA presenteerde deze technologie trots. Wat de technologie inhoudt is dat de bewegingen van professionele voetballers zijn vastgelegd. Deze bewegingen zijn in de game gestopt, waardoor het voetballen er realistischer uit zou moeten zien.
Het enige nadeel is dat deze functie alleen beschikbaar is op de PS5 en Xbox Series X. Eigenaren van een PS4 of Xbox One hebben pech gehad, maar zelfs op PC is de functie niet beschikbaar. Het is begrijpelijk dat oudere consoles de mogelijkheid niet hebben, omdat de hardware dit mogelijk niet aan zou kunnen, maar dat het ook niet op de PC kan is wel vreemd.
Volgens de ontwikkelaars van de game ligt het er aan dat niet alle PC spelers de hardware hebben die nodig is voor de functie, dus er voor gekozen is dit niet voor PC beschikbaar te maken.

Zijn er redenen om de game wel te kopen?

Dit zijn dus vijf reden om de game niet te kopen, maar er zijn altijd redenen om de game wel aan te schaffen. Er zijn ook nieuwe toevoegingen aan de game die wel goed zijn. Je moet alleen zelf overwegen of je de voordelen belangrijker vind dan de nadelen of andersom. Het blijft een FIFA game, dus FIFA fans zullen zich vast wel vermaken met de game.