Hacker gaat gestolen CD Projekt Red code online veilen

News
donderdag, 11 februari 2021 om 9:00
cyberpunk 2077f1608508555
Cyberpunk 2077 ontwikkelaar CD Projekt Red is even geleden gehackt en daarbij is een heleboel buit gemaakt. Niet alleen interne documenten, maar ook code van verschillende games is naar het schijnt gestolen. De hacker in kwestie zou deze code nu gaan veilen op het internet, waarbij een startbod van 1 miljoen dollar gehanteerd wordt.
De hacker die eerder deze week CD Projekt Red binnendrong, heeft bij zijn digitale inbraak blijkbaar zijn zakken goed gevuld. Niet alleen de interne documenten van de ontwikkelaar zijn gestolen, maar ook de broncode van grote games als The Witcher 3: Wild Hunt, Thronebreaker en Cyberpunk 2077. De hacker probeert nu 'kleingeld' van zijn buit te maken door op een ondergrondse website een veiling te houden. Dit komt naar voren via het Twitter-account van vx-underground.
De veiling zou starten met een bedrag van 1 miljoen dollar en stappen kennen van 500.000 dollar. Bij een bedrag van 7 miljoen dollar zou de code meteen verkocht worden. Om de echtheid van zijn buit aan te tonen voegde de hacker die onder de toepasselijke naam redengine werkt, nog een paar documenten toe van de broncode van Gwent.

Vraagt de CD Projekt Red hacker vraagt te veel geld?

in het hackingcircuit zou nu al sprake zijn van mensen die interesse hebben in de code, maar de hacker vraagt er te veel geld voor met het bedrag van 1 miljoen dollar. Of dat bedrag gehaald wordt is ook nog maar de vraag. Natuurlijk is het dan helemaal hoog gegrepen om 7 miljoen te vragen.
CD Projekt Red verzekert iedereen ervan dat er geen persoonlijke data gestolen is tijdens de digitale rooftocht. Verder maakte CD Projekt Red bekend niet te onderhandelen met hackers.

Populair Nieuws