Deze Xbox Series X truc laat je de games van je vrienden spelen

News
donderdag, 11 februari 2021 om 8:30
xbox series xf1637772091
De Xbox Series X is nog niet zo lang uit, maar biedt je de mogelijkheid om al je games te spelen van welke Xbox console dan ook. Nu blijkt dat de console met een handige truc ook de games van je vrienden laat spelen. Dit kan zelfs zonder dat zijn profiel ingelogd staat. Wij vertellen je hoe het werkt.
Als je een Xbox Series X of S hebt en wel eens samen met een vriend of vriendin speelt, dan is de kans groot dat zijn of haar profiel op jouw console staat. Het is tenslotte makkelijk om achievements te halen als je samen aan het spelen bent. Daarbij is het ook handig dat vrienden hun vorderingen op jouw console mee kunnen nemen wanneer je samen aan de slag gaat. Nu was het al bekend dat je de games van je vrienden kunt spelen op je console als diegene ingelogd is, maar het blijkt dat dit ook mogelijk is als zijn of haar profiel helemaal niet ingelogd is of zelf aanwezig is op je console. Het enige dat je moet doen is een truc uithalen en dan heb je ineens alle games van je vrienden.
De truc werkt als volgt:
  • Zet het profiel van je vriend of vriendin op je console en download een paar games. De console zal dan de bibliotheek gaan synchroniseren.
  • Verwijder nu het profiel van je vriend of vriendin in het menu onder 'instellingen', 'accounts' en dan 'accounts verwijderen'.
  • Als je nu je eigen profiel selecteert, dan kun je in de bibliotheek nog steeds alle games van je vrienden zien. Je kunt ze vervolgens ook downloaden én spelen zonder het profiel van je vrienden nodig te hebben.
Wij testten dit uitvoerig en konden na deze stappen doorlopen te hebben aan de slag met games als Crash Team Racing Nitro-Fueled, Crash Bandicoot 4: It's About Time en meer games. De games die we konden spelen dateren uit alle Xbox tijdperken, van Xbox tot Xbox One.

Digitale games 'delen' wordt makkelijk met Xbox Series X truc

Op deze manier wordt het delen van games wel heel makkelijk. Een van de mensen koopt een game, zoals een van deze toffe verborgen Xbox Series X pareltjes, en de anderen kunnen deze spelen via de truc. Deze methode is natuurlijk alleen van toepassing als iemand digitaal games koopt. Fysieke games worden niet gedeeld via deze manier. Daarvoor moet je daadwerkelijk het schijfje aan iemand geven. Toch is deze manier een hele handige, als iemand een grote digitale bibliotheek heeft die nog vanuit het Xbox of Xbox 360 tijdperk stamt.
Nu zal dit ongetwijfeld niet de bedoeling zijn van Microsoft om mensen zo hun games te laten 'delen'. Het is dan ook afwachten wanneer er een update komt die dit onmogelijk maakt. Hierna zal het ongetwijfeld zo zijn dat je nog steeds samen een game kunt spelen van je vrienden wanneer zij ingelogd zijn op jouw console.
Wil je nog meer verborgen features weten van de Xbox Series X? Lees dan onze special die hierop in gaat!

Populair Nieuws