'De Killzone franchise is dood voor Sony'

News
dinsdag, 12 april 2022 om 11:30
killzone shadow fall 6f1649749926
Voordat Guerrilla begon aan de Horizon games, was het de Killzone franchise waar de Nederlandse studio een naam mee maakte. Maar naar verluidt is de franchise nu dood in de ogen van Sony.
Guerrilla is één van de grootste studio’s van Sony en de titels een belangrijke bron om spelers naar de PlayStation consoles te lokken. Zou zo Horizon Forbidden West eigenlijk al eerder uitgekomen zijn, om de lancering van de PS5 te promoten, maar de game moest flink worden uitgesteld door het coronavirus.
Voor de PlayStation 4 was Guerrilla ook de studio met één van de grootste launchtitels, namelijk Killzone Shadow Fall. Het is tot nu toe de laatste game geweest in de shooter-franchise en volgens Twitteraar Oops Leaks hoeven we ook niet snel een ander deel in de reeks te verwachten. Via zijn account laat hij namelijk weten dat Killzone dood is in de ogen van Sony.

Meer Horizon aan de horizon

Ondanks dat we dus waarschijnlijk geen nieuwe Killzone kunnen verwachten, blijft Guerrilla één van de belangrijkste studio’s voor Sony. Volgens hetzelfde lek is Horizon namelijk één van de main franchises voor PlayStation en komt er dan ook nog meer aan in de toekomst. Niet alleen de al aangekondigde VR-game Horizon Call of the Mountain, maar ook een nieuw deel met Aloy.
Volgens Oops Leaks zal er namelijk een derde game komen in de Horizon-reeks, om er samen met Horizon Zero Dawn en Forbidden West een trilogie van te maken. Daarnaast wordt er naar verluidt gewerkt aan een competitieve shooter met een focus op esports, dat zich zal afspelen in het SOCOM-universum of het Horizon-universum.