Stranger Things makers aangeklaagd

  De makers van Stranger Things en Netflix worden wederom aangeklaagd. De bedenkers van Stranger Things Ross en Matt Duffer zijn aangeklaagd door Irish Rover Entertainment. Het bedrijf is van mening dat het idee voor Stranger Things is gestolen van scenario voor een ongeplande film genaamd Totem.

  Netflix

  Stranger Things zou overeenkomen met het door Jeffrey Kennedy geschreven script. Het thema, plot, personages en sfeer zouden gestolen zijn van Totem. De connectie tussen Totem en Stranger Things zou moeten liggen bij Aaron Sims.

  Hij zou nauw samenwerken met Kennedy in de tijd dat hij ingehuurd werd door de Duffer broers voor Stranger Things, waar Sims dan ook concept art voor ontwikkelde. Kennedy beweert dat het idee van Totem werd bedacht toen zijn jeugdvriend Clint Osthimer overleed.

  Innerlijke demon

  Clint Osthimer leed aan epilepsie. Tijdens hun jeugd op het platteland van Indiana, behandelden Osthimer en Kennedy de voortdurende dreiging van Osthimers‘ innerlijke demon, oftewel epilepsie, die ‘blikseminslagen’ in zijn brein veroorzaakte. Deze blikseminslagen of aanvallen zouden hem naar een ander bovennatuurlijk niveau sturen waar de innerlijke demon leefde.

  In de aanklacht is een aantal opmerkelijke gelijkenissen tussen 'Totem' en 'Stranger Things' op een rijtje te gezet. Zo wordt in de aanklacht het volgende gemeld: “In 'Totem' is een van de personages een meisje genaamd Kimimela, met bovennatuurlijke krachten. Kimimela helpt haar vrienden bij het vinden van de poort naar een alternatief, bovennatuurlijk gebied en helpt hen de bewoners van het gebied te bevechten; een duistere geest genaamd Azrael en zijn leger van Blackwolf.” Dit zou overeen komen met Eleven en de dreiging van de Upside Down wereld in Stranger Things.

  Het is nu aan de Amerikaanse rechter om te kijken waar de connecties liggen en wat hiermee gedaan moet worden. Netflix beweert in elk geval wel dat deze situatie een ‘vergezochte samenzwering’ is. Ook vermeldt Netflix erbij dat de gebroeders Duffer nooit van Totem gehoord hadden tot Kennedy begon met dreigen om hen aan te klagen.

  Eerder aangeklaagd

  Een soortgelijke rechtszaak werd in 2018 aangespannen door een man genaamd Charles Kessler, die beweerde dat het idee voor "Stranger Things" van hem kwam. Hij zei dat hij het idee aan de gebroeders Duffer presenteerde tijdens een Tribeca Film Festival-feest in 2014. Kessler stopte zijn rechtszaak de dag voordat het proces zou beginnen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.