Deze Formule 1-coureurs nemen hun werk maar al te graag mee naar huis

Article
donderdag, 14 maart 2024 om 11:00
max verstappen pre season test bahrein 2024f1708590880
In een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt, zijn het niet alleen de tech-titanen die de grenzen verleggen. Ook Formule 1-coureurs, met hun passie voor prestatieverbetering en innovatie, omarmen de nieuwste technologische ontwikkelingen met enthousiasme. Het wordt steeds vaker ook onderdeel van hun trainingsroutine. We hebben het in deze natuurlijk over sim-racen. En sommigen zijn daar heel bedreven in. Deze coureurs scheuren ook buiten de baan.

Max Verstappen

We kennen Max Verstappen natuurlijk vooral van zijn prestaties op het circuit. De Limburger is inmiddels drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 en lijkt in 2024 nu al op weg naar zijn vierde. Maar niet alleen op het circuit is Verstappen een racefanaat, uit een artikel van ExpressVPN blijkt dat hij dat ook daarbuiten is. De coureur is namelijk een fervent simracer en heeft daarmee dus een voorliefde voor tech. Hij heeft zelfs zijn eigen simrace-team, genaamd Team Redline. Dat team bestaat uit een mix van echte coureurs en simcoureurs, die op het hoogste simrace-niveau opereren.
Voor Verstappen is het inmiddels zelfs een onderdeel van zijn trainingsroutine. Naast dat hij uurtjes doorbrengt in de sportschool, spendeert hij ook nog enkele uren per week aan de simulator.
carlos sainz charles leclerc ferrari 2022f1662108723

Charles Leclerc

Ook collega F1-coureur Charles Leclerc is een groot fan van het online racen. De Monegaskische coureur van Ferrari was een regelrechte hit tijdens de Coronapandemie, toen hij samen met collega-coureurs zijn online racevaardigheden streamde via Twitch. Daar keken soms wel tot 986.000 mensen naar.
Leclerc wordt vooral geroemd vanwege zijn indrukwekkende set-up. Zo heeft hij de beschikking over een Fanatec Podium Racing Wheel, ClubSport-pedalen en twee ultrabrede Samsung-monitoren. Ook nam hij, met een aantal huidige en oud-coureurs, deel aan de F1 Esports Virtual Grand Prix-serie.
lando norris max verstappen gp groot brittannie 2023f1689064593

Lando Norris

De jonge Britse coureur van McLaren staat erom bekend dat hij zijn vrije tijd doorbrengt met simracen. Hij deelt regelmatig zijn simrace-avonturen op sociale media en neemt deel aan online competities, waar hij het opneemt tegen fans en andere professionele coureurs. Onder andere tegen zijn goede vriend Max Verstappen. Ook Norris richtte een platform voor e-racen op, genaamd ‘Quadrant’.
Gedurende de Coronapandemie groeide zijn Twitch-account in rap tempo van 185.000 naar 1,6 miljoen volgers.
daniel ricciardo alphatauri hongarije 2023f1689853055

Daniel Ricciardo

Ook Daniel Ricciardo, sinds vorig jaar weer op de grid bij AlphaTauri na het ontslag van Nyck de Vries en bekend om zijn vrolijke persoonlijkheid en gedurfde inhaalacties, is een andere F1-coureur die regelmatig te vinden is op de virtuele baan. Hij heeft zelfs zijn eigen simracing team opgericht, genaamd 'The Daniel Ricciardo Series', waarmee hij jonge talenten de kans geeft om hun vaardigheden te tonen.
De opkomst van simracen onder F1-coureurs toont niet alleen hun liefde voor de sport, maar ook hun toewijding om constant te blijven verbeteren, zelfs buiten het echte circuit. Het biedt fans een uniek kijkje in het leven van hun favoriete coureurs en creëert een brug tussen de virtuele en echte wereld van autosport. Voor deze coureurs is simracen niet alleen een hobby, maar ook een waardevolle trainingstool en een bron van plezier en competitie.