Dit waren de favoriete races van Verstappen in 2023

News
donderdag, 28 december 2023 om 9:30
max verstappen gp bahrein 2023f1678098618
Max Verstappen heeft met volle teugen genoten van afgelopen seizoen in zijn RB19. Maar dit waren de favoriete Grands Prix van de Nederlander in 2023.
Voorafgaand aan het seizoen was Max Verstappen al de grote favoriet, maar dat de Nederland 19 van de 22 races zou winnen had niemand aan zien komen. Vrijwel het hele jaar was één groot hoogtepunt voor de inmiddels drievoudig wereldkampioen, maar in gesprek met Motorsport.com blikt Verstappen terug op zijn favoriete races in 2023.
Met name twee races springen eruit voor de coureur van Red Bull Racing, namelijk Spa-Francorchamps en Japan. Net zoals vorig jaar was Verstappen ook dit jaar oppermachtig in België en in Spa voelde de auto vanaf de eerste ronde goed aan: “Ik keek op het scherm en dacht ‘oké, dat is een goed begin’. Qua balans was de kwalificatie van Japan erg fijn om te rijden.”
Ook in de race was er geen concurrentie voor Verstappen. Vanaf de start rekende hij meteen af met het duo van McLaren, dat door middel van samen te werken hoopte op een stunt, en uiteindelijk eindigde hij 19 seconden voor Lando Norris.

Opvallende tegenvaller

In het interview met Motorsport.com heeft Verstappen ook zijn minst favoriete weekend van het jaar uitgekozen. Je zou daarbij waarschijnlijk de GP van Singapore verwachten, waar hij eindigde op P5, maar de Nederlander kiest opvallend genoeg voor Baku.

“Het ergste was nog altijd Baku. Ik was gewoon niet blij met hoe alles ging. In Singapore zaten we er gewoon naast en hebben we waarschijnlijk ook een paar fouten gemaakt met de set-up. Het was gewoon rommelig. Voor mij is Singapore gewoon niet gebeurd. Die tel ik niet mee!"

Ondanks dat Baku een tegenvaller was voor Verstappen, was het wel de race die de fundering legde voor de rest van het seizoen. Tijdens de race experimenteerde hij namelijk met de verschillende instellingen voor de auto en met die kennis wist hij vervolgens tien races op rij te winnen.